"


Κορονoϊός – Ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης από το ΠΕΡΘ της Αυστραλίας (VIDEO)

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo κανάλι sentranews συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην στην άλλη άκρη της γης, ταξιδεύει στο μακρινό ΠΕΡΘ της Αυστραλίας, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη από την Καστοριά, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος και για αρκετά χρόνια είχε την δική του επιχείρηση στην πόλη ωστόσο, η κρίση των τελευταίων ετών, τον ανάγκασε να αναζητήσει εργασία με καλύτερες προϋποθέσεις στο εξωτερικό.

Έτσι, το 2012 μετανάστευσε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Περθ, όπου εκεί διαπίστωσε ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για επαγγελματική αποκατάσταση. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ως μετανάστης έκανε την αίτηση για επαγγελματική βίζα, η οποία και έγινε δεκτή, το 2014 μετανάστευσε οριστικά στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά του. Έτσι, τα τελευταία έξι χρόνια ζούνε πλέον μόνιμα στο Περθ των 2εκ. κατοίκων.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Η ίδιος δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος στα χρόνια που ζει εκεί εκεί, τόσο από όλα αυτά που προσφέρει το κράτος στους πολίτες, όσο και για την επαγγελματική του αποκατάσταση, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει δημιουργήσει δική του εταιρεία.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Περθ, έκανε λόγο για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, τονίζοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι σχετικά ελεγχόμενη μιας και η κυβέρνηση πήρε από νωρίς περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο αφορά την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία, όπως τόνισε, είναι ικανοποιητικά.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ωστόσο, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Καστοριά -στους γονείς του, στα αδέρφια του, στους συγγενείς και τους φίλους- η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται εδώ και μέρες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η επικίνδυνη αυτή ασθένεια στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:30




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ