"

Κορονoϊός : Το μήνυμα του Καστοριανού Σπύρου Παπαστεφάνου από το Σίδνεϊ Αυστραλίας


Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα αλλάξει ήπειρο και θα σας ταξιδέψει στην μακρινή Αυστραλία και συγκεκριμένα το Σίδνεϊ των 5 εκ. κατοίκων.

Στη σύνδεση με το Σίδνεϊ  θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Σπύρο Παπαστεφάνου με καταγωγή από την Καστοριά, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 2010.

Ο Σπύρος Παπαστεφάνου πριν 10 χρόνια λοιπόν,και σε ηλικία 43 ετών, μετανάστευσε σε αυτή την μακρινή Ήπειρο για ένα καλύτερο αύριο. Εργάστηκε εκεί όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της ενημέρωσης, καθώς εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο και εφημερίδες. Παράλληλα δημιούργησε οικογένεια και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αυστραλία, τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μέτρα και γενικά ο αριθμός των κρουσμάτων, και των θανάτων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός.

Επίσης, αναφέρθηκε για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αυστραλία αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Ο Σπύρος Παπαστεφάνου ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.

Η σκέψη του καθημερινά βρίσκεται όμως και στην Καστοριά, καθώς εδώ μεγάλωσε και έχει συγγενείς και φίλους, όπως επίσης και στην Ιταλία, όπου βρίσκεται ο αδερφός του.

Ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα στους Καστοριανούς, με το οποίο κάνει έκκληση να ακολουθήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Μείνετε στα σπίτια σας και ακολουθείστε τις οδηγίες του κράτους, και ευχήθηκε να περάσει γρήγορα ο εφιάλτης που ζούμε όλοι μας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με ομογενείς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ