"

Κορονoϊός – Η 20χρονη Ανδρονίκη Τσακιρίδου από την Γαλλία : "Έχω τρομάξει με όλα όσα έχουν συμβεί στην Καστοριά" (VIDEO)

Οι Γάλλοι είναι ξινοί και ψυχροί άνθρωποι, ασεβής και απείθαρχοι...

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo κανάλι sentranews συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην Γαλλία, όπου και θα συνομιλήσουμε με την 20χρονη Ανδρονίκη Τσακιρίδου, ο οποία κατοικεί εκεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Ανδρονίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, ωστόσο, όμως σε ηλικία 5 μόλις ετών (2005), μετανάστευσε για επαγγελματικούς λόγους της οικογενείας της στην Γαλλία. Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν σε ένα προάστιο του Παρισιού, το Μεζόν Αλφόρ με πληθυσμό 8.000 κατοίκων, όπου και κατοικεί εκεί μέχρι και σήμερα.

Οι γονείς της ασχολούνται με το επάγγελμα της γούνας, έχοντας δική τους επιχείρηση, ενώ στην πορεία έχει αποκτήσει και άλλα δύο αδέρφια.
Όπως τόνισε η ίδια, με την μετακόμισή της στην Γαλλία, συνέχισε το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες τόσο σε Γαλλικό όσο και σε Ελληνικό, ενώ όπως είπε στο σπίτι μιλάνε μόνο Ελληνικά και ποτέ Γαλλικά. Εδώ και δύο χρόνια σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων, εξέφρασε όμως την ανησυχία της για επαγγελματική αποκατάσταση, μιας και όπως υποστήριξε η Γαλλία έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Όσον αφορά για Ελληνική ομογένεια στην Γαλλία, αυτή είναι ελάχιστη, καθώς επίσης και οι Καστοριανοί, μιας και στα τόσα χρόνια, αν και το επιθυμούσε πάρα πολύ, δεν γνώρισε κανέναν ή καμία από την Καστοριά.

Παράλληλα έστειλε και το απογοητευτικό μήνυμα ότι η Γαλλία δεν προφέρεται για εργασία, πχ σε νέους-νέες πχ από την Καστοριά που θα επιθυμούσαν να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο και να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Επίσης η Ανδρονίκη υποστήριξε ότι η Γαλλία των 70 εκ. κατοίκων με πρωτεύουσα το Παρίσι των 2 εκ. κατοίκων, ως λαός και ως κουλτούρα, είναι πολύ διαφορετικός, χαρακτηρίζοντας τους πολίτες της ψυχρούς και ξινούς, απείθαρχους και ασεβής...

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή που κατοικεί κοντά στο Παρίσι, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει περιοριστικά μέτρα, τα οποία σε γενικές γραμμές ήταν χαλαρά σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Μάλιστα υποστήριξε ότι οι Γάλλοι πολίτες δείχνουν αδιαφορία στα όποια απαγορευτικά μέτρα υπάρχουν ακόμη και σήμερα μη έχοντας αντιληφθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας της αόρατης και πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας. Όσο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, είπε ότι η Κυβέρνηση θα δώσει κάτι "ψίχουλα"...

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ωστόσο, το μυαλό και αγωνία της είναι στην πατρίδα της την Ελλάδα, την αγαπημένη της Καστοριά, με την οποία είναι συναισθηματικά δεμένη, αφού έχει συγγενείς, πολλούς φίλους-φίλες, και φυσικά ποτέ δεν ξεχνάει την Καστοριά, κάτι άλλωστε που το αποδεικνύει, αφού κάθε καλοκαίρι για δύο μήνες βρίσκεται στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε τα παιδικά της χρόνια.

"Έχω τρομάξει με όλα όσα έχουν συμβεί στην Καστοριά με την πανδημία του κορονοϊού", δήλωσε συγκινημένη η Ανδρονίκη και αναρωτήθηκε "Πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα με κρούσματα και νεκρούς από τον φονικό ιό η Καστοριά μας; Ποιος το περίμενε. Είχα τρομάξει καθημερινά όταν ενημερωνόμουν για την τραγική κατάσταση που συνέβαινε σε καθημερινή βάση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, από τον φόβο, την αγωνία για τους δικούς μου ανθρώπους. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο ήμουν. Δεν θέλω να ξαναζήσω αυτόν τον εφιάλτη", κατέληξε.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ