"


Πωλήσεις 70% και μείωση τιμών 10% στην διαδικτυακή δημοπρασία της Kopenhagen Fur



Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία δερμάτων - λόγω κορονοϊού - της Kopenhagen Fur, η προσφορά της οποίας αποτελείται από 4 εκ. δέρματα.




Κατά την 4η ημέρα της δημοπρασίας η προσφορά των 500.000 θηλυκών Brown Velvet καθυστέρησε και ήταν δύσκολο να διαμορφωθεί η τιμή ώστε να συνεχιστεί η πώληση.
Μετά από μία δύσκολη αρχή, η πώληση επιταχύνθηκε και τα ποσοστά πωλήσεων άγγιξαν το 62%. Η μέση τιμή ήταν 120 DKK (17,4 USD)  που αντιστοιχεί με την μείωση του 14%.

Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα που παρουσίασαν τα θηλυκά Mahogany Classic καθώς άγγιξαν το 88% ποσοστό πώλησης στην μέση τιμή των 89 DKK (13 USD) που ισοδυναμεί με την μείωση του 15%. Για τα Velvet το ποσοστό πωλήσεων ήταν 72% με μείωση τιμών κατά 13% και στην μέση τιμή των 124 DKK (18 USD).

-Έπρεπε να θέσουμε σαν προτεραιότητα τα ποσοστά πωλήσεων αντί των τιμών για να διαχειριστούμε την σεζόν, ώστε να διατεθούν κάποιες ποσότητες δερμάτων στην παραγωγή. Οι βιοτεχνίες στην Κίνα είναι ανοιχτές και λειτουργούν και οι κατασκευαστές γούνας χρειάζονται την πρώτη ακατέργαστη ύλη. Οι τιμές δεν είναι ενθαρρυντικές και προς το παρόν είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τους εκτροφείς.

Η δημοπρασία αυτή πάντως φανερώνει ότι υπάρχει αγορά για δέρματα παρ’όλη την κρίση του κορωνοιού. Οι τιμές δοκιμάζονται με μία γενική πτώση καθώς και απούλητα δέρματα συσσωρεύονται στις αποθήκες κι έτσι έχουν επηρεαστεί όλες οι βιομηχανίες, δηλώνει ο  κύριος Tage Pedersen, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kopenhagen Fur.
Έπειτα από τέσσερις μέρες δημοπρασίας το συνολικό ποσοστό πωλήσεων άγγιξε το 70% με την μέση τιμή να μειώνεται κατά 10%.

-Οι Κινέζοι ηγούνται των αγορών ενώ αισθητή είναι η απουσία των ΗΠΑ, Ευρώπης και Ρωσίας στην δημοπρασία. Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αγοραστές μας έχουν επηρεαστεί πολυ από την πανδημία. Οι ΗΠΑ, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία έχουν τερματίσει όλες τις λειτουργίες και η παραγωγή έχει παραλύσει. Οι οικονομικές προοπτικές είναι πολύ αβέβαιες. Η Ρωσία έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα από το χαμηλό ρεκόρ τιμών πετρελαίου και επίσης σ’αυτή την χώρα η πανδημία κορωνοιού κερδίζει συνεχώς έδαφος κι επομένως θα σταματήσουν στην Ρωσσία όλες οι λειτουργίες, σημειώνει ο κύριος Tage Pedersen.

Όμως από την θετική πλευρά, το 50% των αγορασμένων δερμάτων έχουν τιμολογηθεί και ένα μεγάλο μέρος των δερμάτων έχουν φορτωθεί και σταλεί στους ιδιοκτήτες. Η μεταφορά είναι μία πρόκληση αλλά το τμήμα μεταφορών της Kopenhagen Fur είναι έτοιμο να προσφέρει λύσεις ώστε να επιτρέψουν τα δέρματα να μεταφερθούν στην Ασία.

-Την δεδομένη αυτή στιγμή θα πρέπει να βρούμε παρηγοριά στο γεγονός οτι υπάρχει αγορά για δέρματα παρ’όλο την υπερβολική μείωση τιμών. Η κατάσταση θ’αλλάξει με τον καιρό υποστηρίζει ο Tage Pedersen.

Η πώληση θα συνεχιστεί με τα αρσενικά Brown.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ