"


Καστοριά - Ημέρα Μνήμης η Σημερινή για το Ολοκαύτωμα στην Κλεισούρα


Ημέρα μνήμης σήμερα για τους διακόσιους ογδόντα (280) αδικοχαμένους Κλεισουριώτες


Ημέρα μνήμης σήμερα για τους διακόσιους ογδόντα (280) αδικοχαμένους Κλεισουριώτες, οι οποίοι γνώρισαν τη θηριωδία των Ναζί, σε μια από τις πιο άγριες ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της κατοχής. Στις 05 Απριλίου 1944, οι Ναζί, εισέβαλλαν στο ομώνυμο χωριό της Κλεισούρας και μέσα σε δύο ώρες έκαψαν τα περισσότερα σπίτια, ενώ ταυτόχρονα εκτέλεσαν, έσφαξαν ή έκαψαν 280 αθώους, άμαχους προγόνους μας, που αποτελούνταν από γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους.

Μπορεί σήμερα, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας λόγω του Κορωναϊού να τελέστηκε Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, όμως ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο υπέρ των αδικοχαμένων και κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο του ολοκαυτώματος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ιωάννη Γκόγκα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

Το συμβολικό μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για το Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας

Κάθε φορά, είναι λίγα τα λόγια με τα οποία μπορεί κάποιος να εκφραστεί για το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας. Σήμερα δυστυχώς, λόγω της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή μας, δεν θα ακουστούν εμπρός από το Μνημείο τα ονόματα των 280 Μαρτύρων και Ηρώων Κλεισουριέων. Θα αντηχήσουν όμως πολύ δυνατά και περισσότερο από ποτέ μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας.  Αθάνατοι!







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ