"


Δρυόβουνο Βοΐου - Μια διαφορετική αποκαθήλωση στο Δρυόβουνο Κοζάνης


Η σημερινή ημέρα της χαρμολύπης μας βρήκε και φέτος στο Δρυόβουνο Κοζάνης…




Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για όλους μας, καθώς εδώ γινόταν για 43 ολόκληρα χρόνια η γνωστή ανά το πανελλήνιο «Αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου» σε παρακείμενο λόφο, τον οποίο οι κάτοικοι του χωριού Δρυόβουνου τον ονομάζουν «Γολγοθά».

Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής, που τελείται στον Ι. Ναό Αγίου Μηνά του Δρυόβουνου, πλήθος κόσμου με επικεφαλής το Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κατευθύνονταν σε πομπή στο λόφο του «Γολγοθά», όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα γίνονταν η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης.


Η κοινωνία όλου του Δήμου Βοΐου, καθώς και πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές,μετέχουν στη συγκινητική αυτή τελετή.

Η τελετή αυτή έχει καθιερωθεί από το 1977 από τον ιερέα Στέφανο Τσαντίρη, ο οποίος φέτος τέλεσε μόνος του, την αποκαθήλωση του Κυρίου στον ιστορικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ήταν ιδιαίτερη η στιγμή, τόσο και για τον ίδιο που δεν μας έκρυψε τη συγκίνησή του όσο και για τους κατοίκους του χωριού. Δάκρυσε πραγματικά όταν του ζητήσαμε να μας πει για το τι αισθάνθηκε σήμερα.


Ιδιαίτερη όμως ήταν και η στιγμή για εμάς, που αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, όχι περισσότερο από πολλούς πιστούς, γιατί λόγω και της δουλειάς μας είχαμε την τύχη και τη χαρά να προσκυνήσουμε τον επιτάφιο.

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ