"


Δωρεά του Μάκη Δίτσιου προς τα Νοσοκομεία “Παπανικολάου” και Καστοριάς


Μ. Δίτσιος: “Στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μου Kαστοριανοί”



Εντυπωσιακή ανταπόκριση βρήκαν το άρθρο της «Εφ.Συν.» (2.4.2020, «Είπε τη σκληρή αλήθεια κι έπεσαν να τον φάνε») και η έκκληση του διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» για διανομή και χρήση μασκών βιολογικού πολέμου από γιατρούς και νοσηλευτές στις μονάδες του Covid–19.

Ένας από τους πιο γνωστούς γουναράδες της Καστοριάς πήρε την πρωτοβουλία, ανέλαβε τα έξοδα, προμηθεύτηκε 10 τέτοιες μάσκες και χθες τις παρέδωσε στον διευθυντή της μονάδας Νίκο Καπραβέλο.
Μόνο που από την περασμένη Παρασκευή το «πολεμικό σχέδιο»… τροποποιήθηκε, η Β’ ΜΕθ άδειασε από τα δύο περιστατικά ασθενών με κορoνοϊό –σε τρεις εβδομάδες είχαν νοσηλευτεί συνολικά 11 περιστατικά– οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Α’ ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.

«Με τις μάσκες αυτές γίνεται φοβερή δουλειά και ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δίτσιο για την προσφορά του όσο και για τα περίπου 50 φίλτρα με τα οποία μας εξόπλισε και με το καθένα από τα οποία μπορούμε να δουλεύουμε για 8 ώρες πολύ άνετα. Απορώ ακόμη γιατί αυτό το θέμα δεν γίνεται πρώτη είδηση», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Καπραβέλος που, σχολιάζοντας την «απαλλαγή» της μονάδας του από περιστατικά κορονοϊού, σημειώνει πως «δεν ξέρω με ποια απόφαση έγινε αυτή η αλλαγή, από όποια θέση αποφασιστεί θα προσφέρω υπηρεσίες στους ασθενείς, όπως έκανα χρόνια τώρα, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…».

Ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα βυρσοδεψεία στην Καστοριά, ο Μάκης Δίτσιος μας λέει:

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου που με ενημέρωνε για το περιεχόμενο του άρθρου σας. Είναι γνωστό πως στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μου Kαστοριανοί.

»Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τεράστιο αγώνα και η προστασία τους πρέπει να είναι πρώτο μέλημα. Με χαρά ανταποκρίθηκα και καταφέραμε να βρούμε αυτές τις μάσκες αλλά και φίλτρα με τις προδιαγραφές που ο κ. Καπραβέλος μάς έδωσε και του τις παραδώσαμε».

Διευκρινίζει μάλιστα ότι ανάλογη κίνηση έχει κάνει προ 10 ημερών, προσφέροντας επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες χημικού πολέμου με ειδικά φίλτρα άνθρακα και στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Τον ρωτάμε αν η επιχείρησή του έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης κι αυτό αποτελεί το έναυσμα για να ειπωθούν μερικά πράγματα που φαίνεται ότι ώς σήμερα δεν έχουν αναφερθεί.

«Εμείς –όπως και άλλοι που γνωρίζω– κλείσαμε την επιχείρησή μας πριν ανακοινωθούν τα μέτρα και στείλαμε τους 113 εργαζόμενους στα σπίτια τους, χωρίς να απολύσουμε κανέναν, χωρίς καμιά περικοπή σε μισθούς, δώρα Πάσχα, και αυτά πριν ανακοινωθούν τα 800 ευρώ από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι ο καθένας από το μετερίζι του και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους πρέπει να κινηθούν χωρίς ιδιοτέλεια για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία».

Είναι πολύ θυμωμένος γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που ρίχνουν την ευθύνη στους γουναράδες για τη διασπορά του ιού στον νομό και δίνει μια καθολική απάντηση με συγκεκριμένα στοιχεία:

«Στο Μιλάνο βρεθήκαμε 140 γουναράδες –112 εκθέτες, 28 επισκέπτες, όλοι με ονοματεπώνυμα– και όταν επιστρέψαμε τα μέτρα δεν είχαν ανακοινωθεί. Εγώ μάλιστα επέστρεψα πολύ αργότερα, διότι ταξίδεψα σε Ελβετία, Ντουμπάι και Τουρκία. Ε, λοιπόν, κανένας από τους συναδέλφους που επέστρεψαν, κι εγώ αργότερα, δεν ελεγχθήκαμε στο αεροδρόμιο.

»Κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο Καστοριάς και ρώτησαν αν έπρεπε να τους πάρουν δείγματα για έλεγχο και τους διώξανε. Ποιο είναι το έγκλημά μας λοιπόν; Οτι δρούμε στη βάση των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία; Μακάρι να βγούμε από όλη αυτή την περιπέτεια καλύτεροι άνθρωποι, λιγότερο αμετροεπείς και αλαζόνες».


ΠΗΓΗ : efsyn.gr








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ