"


Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου ξεκινάει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ - Όσα πρέπει να γνωρίζεται


Τμηματικά σε τρεις φάσεις, θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ από τη 15 Απριλίου έως και 10 Μαΐου 2020

Την ίδια ώρα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ορίζονται οι προθεσμίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί τόσο από τους εργοδότες στην Εργάνη όσο και από τους εργαζόμενους στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να «διακοπεί» η αναστολή σύμβασης εργασίας διάρκειας 45 ημερών για να καλυφθούν έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες των επιχειρήσεων δίνει η εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας, επισημαίνοντας ότι η αμοιβή του εργαζόμενου για το επίμαχο διάστημα θα καλυφθεί από τον εργοδότη.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας στις 10 Απριλίου για την υποβολή των δηλώσεων στην Εργάνη από τους εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, δίνεται περιθώριο από τις 11/4 έως τις 13/4 για τη διόρθωση τυχόν λαθών.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Επίσης για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21/4 έως τις 23/4.

Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με το ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Για παράδειγμα :

Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 2 μπορεί να υποβάλλει δήλωση στις 2 Απριλίου, στις 12 και στις 22.

Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 3 μπορεί να υποβάλλει δήλωση στις 3 Απριλίου, στις 13 και στις 23.

Τα λάθη που θα διορθωθούν από την 1η έως τις 3 Μαΐου, θα αφορούν εργαζόμενους που θα λάβουν τα 800 ευρώ από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ