"


Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων



Τρίμηνη αναστολή της πληρωμής των χρεών τους για τους δικαιούχους των 800 ευρώ και τις επιχειρήσεις που πλήττονται

ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε όσες επιχειρήσεις και όσους επαγγελματίες μπορούν και τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους, να πληρώσουν κανονικά για να μη «χαθεί» η κουλτούρα πληρωμών που χτίστηκε με δυσκολία κατά τα τελευταία χρόνια.

Σε 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους το επίδομα των 800 ευρώ – Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης πως μπορεί να γίνει αποπληρωμή για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο των επιτοκίων των ενήμερων δανείων, μέτρο που μπορεί να επεκταθεί κατά 2 μήνες.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα υπάρξει νέα συνεννόηση με τις τράπεζες για λύση στο ζήτημα των επιταγών. Ήδη έχει ανακοινωθεί παράταση 75 ημερών. Αυτό δημιουργεί σε εξαγωγικές επιχειρήσεις πρόβλημα ρευστότητας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει τρόπος για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των επιταγών αυτών.επιχ

Αρχές Απριλίου το υπουργείο Ανάπτυξης καταθέτει το πρώτο δισ. για να δημιουργηθεί ο εγγυοδοτικός μηχανισμός για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται. Ως τις αρχές Μαΐου θα πάρουν από τις τράπεζες δάνεια κινήσεως εγγυημένα από το κράτος για να λειτουργήσουν γρηγορότερα.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ