"


Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας gov.gr - BINTEO


Από σήμερα το πρωί η ψηφιακή πύλη του ελληνικού δημοσίου gov.gr είναι στη διάθεση των πολιτών


Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις θα μπορούν να γίνουν από το κινητό ή τον υπολογιστή μας.

Η περιπέτεια με τον κοροναϊού έφερε τη λειτουργία της νωρίτερα καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάϊο, ώστε με το moto #menumespuiti οι πολίτες να εξυπηρετούνται και να αποφεύγουν  κάθε μετακίνηση.

Το gov.gr περιλαμβάνει διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν την παρουσία μας σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

Η διαδικασία θα είναι απλή και θα διεκπεραιώνεται πιλοτικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό τηλέφωνό μας.

Μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει ή να την βρείτε μέσα από τις κατηγορίες. Ακόμη, μπορείτε να δείτε όλες τις υπηρεσίες ανά υπουργείο , φορέα, οργανισμό ή ανεξάρτητη αρχή.

Αρχικά θα λειτουργούν η ηλεκτρονική εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση, θα αποστέλλεται ένα μήνυμα στο κινητό και από εκεί θα λαμβάνεται το εκάστοτε επιθυμητό έγγραφο, ενώ οι πολίτες στη συνέχεια θα μπορούν να την αποστείλουν όπου επιθυμούν.

Μέσα στις επόμενες μέρες μία ακόμη υπηρεσία θα είναι του υπουργείου ο Υγείας, για την η άυλη συνταγογράφηση,  δηλαδή, οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να επισκεφτούν τον γιατρό για να πάρουν την ιατρική συνταγή αλλά θα τις λαμβάνουν μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, ο γιατρός θα κάνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην συνέχεια ο ΕΦΚΑ θα στέλνει sms στο κινητό του ασθενούς.

Απαραίτητοι για την λειτουργία των υπηρεσιών είναι οι κωδικοί του TAXIS, γι' αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να τους επικαιροποιήσουν, καθώς μέσο αυτούς θα γίνετε η ταυτοποίηση, τα δε έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα και θα γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το gov.gr  θα εξελίσσεται συνεχώς, με στόχο να  αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δημόσιο.

parapolitika.gr 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ