"


Κοροναϊός : Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ


Ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω - κάτω στους καταναλωτές



Την ώρα που ο κορονοϊός έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα της Ελλάδας, με τα κρούσματα να ανέρχονται πλέον στα 331, η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Από σήμερα, Δευτέρα και ενώ παραμένουν κλειστά εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης (εκτός από delivery και take away), κέντρα αισθητικής, κουρεία, κομμωτήρια, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλα, λαμβάνονται μέτρα και στα σούπερ μάρκετ.

Ο κορονοϊός φέρνει αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης.

Στα σούπερ μάρκετ οφείλεται να τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα τους και τις Κυριακές, αποκλειστικά για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών κατ’ οίκον (delivery) στους καταναλωτές, για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από ηλεκτρονικό κατάστημα τους, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων επιτρέπεται όλο το 24ωρο.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν δε, να έχουν συσκευή με απολυμαντικό / αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές ενώ όλοι οι χώροι τους θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Προβλέπονται επίσης αυστηρότερα μέρα στους χώρους κοπής προϊόντων (τυριών και αλλαντικών) και αποφυγή χρήσης μετρητών στις συναλλαγές.

και στις λαϊκές

Ως ένα ακόμα μέτρο προστασίας, οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής θα μπορούν να ψωνίζουν από αυτή την εβδομάδα με γάντια τα οποία θα τους τα προμηθεύουν δωρεάν μαζί με σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές μόλις οι πελάτες θα πλησιάζουν τον πάγκο.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ