"


Κορονοϊός : Ποια είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο


Αυτή ακολουθεί μια άλλη, διαφορετική μέθοδο


Και ενώ οι περισσότερες σχεδόν χώρες έχουν λάβει ισχυρά μέτρα κατά του covid-19, η Λευκορωσία ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς.

Ας γυρίσουμε το ημερολόγιο 10 μέρες πριν όταν οι περισσότερες χώρες αποφάσισαν να λάβουν έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Τότε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, παρενέβη σε όσα έλεγαν οι γιατροί και είπε στον κόσμο να ασχοληθεί με την... αγροτική ζωή!

Σύμφωνα με όσα επίσημα έχουν καταγραφεί η Λευκορωσία έχει 81 κρούσματα - κάτι που είναι ιδιαίτερα παράξενο αν σκεφτείτε πως είναι μια χώρα 9 εκατομμυρίων ανθρώπων και που έχει γηρασμένο πληθυσμό.

Ίσως να μην έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα εξέτασης και εντοπισμού μολυσμένων με τον ιό, αν και τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως έχουν διεξαχθεί τεστ σε 21.000 άτομα. Τα πρώτα κρούσματα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν επιστρέψει από διακοπές από την Αυστρία και την Ιταλία. Πάντως η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα, με τα μπαρ ανοιχτά, τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κανονικά, και τα σχολεία συνεχίζουν να δέχονται μαθητές.

Λευκορωσία κατέχει την 53η θέση στον κόσμο ως προς το σύστημα υγείας της



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ