"


Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Εκτάκτως το Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές- Ανακοίνωση και από τον Δήμο Καστοριάς


Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών για αύριο Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα».

Γι' αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.
Απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.
Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές.
Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές.
Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ πλέον θα ισχύσει το ένας πελάτης ανά 15 μέτρα αντί 10 μέτρα που ίσχυε μέχρι τώρα
Ένα άτομο ανά 15 τ.μ. πλέον στα σούπερ μάρκετ.
Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την λαϊκή του Σαββάτου:

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας κι επομένως δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην Καστοριά.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι από Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα, ενώ από τον Δήμο Καστοριάς υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας του Δήμου το οποίο μαζί με Αστυνομία θα μεριμνά για την εφαρμογή όλων των παραπάνω.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ