"


Η καθημερινότητα στη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά



Σε καθημερινή πλέον βάση το Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Βοΐου, επικοινωνεί τόσο με τα ηλικιωμένα άτομα,

τα οποία φρόντιζε το προηγούμενο διάστημα όσο και με τους υπόλοιπους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, που βρίσκονται σε καραντίνα από την περασμένη Δευτέρα, λόγω του κορωνοϊού, έτσι ώστε να τους πηγαίνει με ειδικό όχημα, τόσο τα αναγκαία αγαθά όσο και τα φάρμακα τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η υπεύθυνη του Βοήθεια στο Σπίτι, Κική Αλμπάνη, αφού επισήμανε ότι είναι καλή η ψυχολογία των κατοίκων των δύο χωριών και ότι οι «παραγγελίες» που παίρνουν απ’ αυτούς πηγαίνουν καθημερινά με ειδικό όχημα και με υπάλληλο, που παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έκανε έκκληση για την εξεύρεση μασκών, καθώς υπάρχει έλλειψη, έτσι ώστε να τις διαθέσουν σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους.

Από την πλευρά του ο κτηνοτρόφος Ευθύμιος Κέφας από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης κάνει έκκληση για τη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει για το γάλα που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι από τα αιγοπρόβατά τους και το οποίο, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο ίδιος «το πετά γιατί προέχει η Δημόσια Υγεία». Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για τις υπόλοιπες ανάγκες τους και έτσι χθες ο ίδιος παρέλαβε τις ζωοτροφές για τα ζώα του, αλλά και τα καύσιμα για τα αγροτικά του μηχανήματα.

Ήδη από χθες (Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020) τα βασικά είδη τα διανέμει δωρεάν ο Δήμος στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, ενώ σε ότι αφορά την υγειονομική τους κάλυψη, υπάρχει στο Τσοτύλι σε επιφυλακή ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να μεταφέρει όσο πιο άμεσα γίνεται στο Νοσοκομείο άτομα των δύο χωριών που θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά την καραντίνα στις εισόδους και εξόδους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς από την περασμένη Δευτέρα υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο οποιοδήποτε ατόμου, που δε θα διαθέτει ειδική άδεια, όπως αυτή που θα έχουν τα συνεργεία των Υπηρεσιών Υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που νοσούν, αλλά και συνεργείων του Δήμου για την τροφοδοσία των κατοίκων με τρόφιμα.

Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος Βοΐου διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή τους οι κάτοικοι των δύο χωριών θα καλούν στο τηλέφωνο: 6955 954030, ενώ ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων θα απαντά στα τηλέφωνα: 6944 186453, 6977 975028, 6977 784850, 2465 022636 και 6941 436875.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ