"


Covid-19: Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στους Δήμους Καστοριάς, Άργους Ορ. και Νεστορίου


Νέες αυστηρές απαγορεύσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε. Σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, είπε ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους (3 Δήμους στην Καστοριάς και 2 Δήμους στην Ξάνθη).

Σε καραντίνα χωριό στην Καστοριά – Απαγορεύσεις σε πέντε Δήμους 

Μιλώντας μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε καραντίνα από σήμερα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς. Η καραντίντα ισχύει από τις 8 το βράδυ απόψε, μέχρι τις 14 Απριλίου.

Στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος παρά μόνο για τροφοδοσία σε όλα τα χωριά της ενότητας αυτής.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους:

Καστοριάς
Ορεστίδος
Νεστορίου
Ξάνθης
Μύκης
Στους 5 αυτούς δήμους απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)

Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.

Σωματική άσκηση - κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.

Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου

Επίσης ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στο Ίλιον. «Έχουμε βρεθεί σε μια κρίσιμη καμπή σε αυτή τη μάχη που δίνουμε. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας εξαρτάται από την πειθαρχία μας. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, θα ανταλλάξουμε ευχές από το τηλέφωνο και θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Η επιμονή στον στόχο θα φέρει το αποτέλεσμα. Μένουμε σπίτι», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ