"


Αν νομίζεται ότι πλυθήκατε πλανάστε πλάνην οικτρά - Δείτε τι δείχνουν Υπέρυθρες


Η πανδημία του κορονοϊού υπενθύμισε σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής


Ανάμεσα σε αυτούς, βασική θέση λαμβάνει το πλύσιμο των χεριών. Πείραμα το οποίο παρουσιάζει μάλιστα η Daily Mail αποδεικνύει ποιο πλύσιμο χεριών είναι το πιο αποδοτικό.
Χρησιμοποιώντας μία ειδική UV κάμερα, στο πείραμα παρουσιάζει τα αποτελέσματα από το πλύσιμο χεριών με ένα απλό ξέβγαλμα, μέχρι αυτό που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, αρχικά, ο δημοσιογράφος έτριψε στα χέρια του ένα gel ως Glo Germ το οποίο δείχνει πως τα μικρόβια προσκολλώνται στο δέρμα. Πρόκειται για ένα διαυγές gel, το οποίο λάμπει κάτω από UV φως και περιέχει σωματίδια ίδιου μεγέθους με τα μικρόβια, όπως ο κορωνοϊός. Στις εικόνες που ακολουθούν τα χέρια που είναι πιο λευκά είναι και πιο βρώμικα, ενώ όσο πιο σκούρα, τόσο πιο καθαρά. Πριν πλύνετε τα χέρια σας, τα μικρόβια κάτω από UV φως φαίνονται λευκά.
Με ένα γρήγορο ξέβγαλμα: Έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο απλά ξεπλένει τα χέρια του, αλλά όπως δείχνει και η εικόνα που ακολουθεί αυτό δεν είναι αρκετό. Το απλό ξέβγαλμα των χεριών δεν επιτυγχάνει πολλά καθώς τα περισσότερα μικρόβια παραμένουν πάνω σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΑ PARAPOLITIKA.GR





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ