"

 


Σε ισχύ από τις 12:00 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας - Προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ


Πόρτα πόρτα ή με… τηλέφωνο θα τους ελέγχει η αστυνομία!


Σε ισχύ από τις 12:00 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό. Πόρτα πόρτα ή με… τηλέφωνο θα τους ελέγχει η αστυνομία! Όποιος «σπάσει» την απομόνωση θα πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ!

Σε ισχύ από τις 12:00 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό. Πόρτα πόρτα ή με… τηλέφωνο στο σταθερό θα τους ελέγχει η αστυνομία! Όποιος «σπάσει» την απομόνωση θα πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ! Δείτε το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες. Περιπολικά στους δρόμους, θα παίζουν ηχογραφημένο μήνυμα πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Η αστυνομία αναλαμβάνει να… συνετίσει όσους εξακολουθούν να μην πειθαρχούν στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Θα το κάνει όχι μόνο με ηχογραφημένα μηνύματα που θα παίζουν από περιπολικά που θα κινούνται στους δρόμους αλλά και πηγαίνοντας σε σπίτια ή καλώντας σε σταθερά τηλέφωνα!

Από σήμερα στις 12:00 τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για την υποχρεωτική κατ’ οίκον καραντίνα στην οποία θα μπαίνουν για 14 μέρες όσοι επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού. Τη διασφάλιση πως οι ταξιδιώτες συμμορφώνονται με το μέτρο και μένουν στα σπίτια τους αναλαμβάνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αστυνομικοί θα εξετάζουν αν πράγματι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών. Οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Το φυλλάδιο της καραντίνας
Χτες το βράδυ (19.03.2020), έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κατά την οποία εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή λόγω του κορονοϊού και για να διασφαλιστεί η συντονισμένη ενημέρωση των επιβατών που μπαίνουν στη χώρα μας σχετικά με την υποχρέωση της 14ημερης καραντίνας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιθεώρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις αφίξεις του αεροδρομίου που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του.

Ήδη έχει αρχίσει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” η διανομή ειδικών φυλλαδίων σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το ενημερωτικό υλικό, με βάση τις κατευθύνσεις που δίνει ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο, διανέμεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλους μπαίνουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ειδικότερα την υποχρέωση απαρέγκλιτης τήρησης της 14ημερης καραντίνας.

Για την αποστολή της… διανομής του φυλλαδίου αξιοποιούνται πλήρως από το Π.Σ. οι σπουδαστές των σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως και στο Κέντρο Ενημέρωσης που λειτουργεί στο κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο όλο το μάχιμο προσωπικό του Σώματος.

Το ειδικό έντυπο θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των πτήσεων, όπου θα δηλώνουν λεπτομερώς τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.

Με… ντουκούκες και μεγάφωνα «Μένουμε Σπίτι»
Παράλληλα, με βάση το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των πολιτών, ξεκινούν άμεσα περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Με το σχετικό ηχητικό μήνυμα, οι αστυνομικοί θα καλούν όσους παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση. Το μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα ελληνικά και τα αγγλικά, πιθανόν και στα αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από αραβόφωνους μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Για την εφαρμογή του μέτρου δόθηκαν κατευθύνσεις από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικούς όλων των νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, επιφέρει πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα.

newsit.gr  


 


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ