"


Σε απόγνωση οι τουριστικοί πράκτορες με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό

Ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι εκδρομές - Τι θα γίνει με τα χρήματα


Επιπτώσεις τον κλάδο του τουρισμού προκαλούν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς και η απόφαση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από Θεσσαλονίκη σε πόλεις όπως η Πάτρα και η Ξάνθη αλλά ακόμη και σε πιο κοντινούς προορισμούς, ενώ παράλληλα έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι εκδρομές προς το εξωτερικό. Ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν ήδη προπληρωθεί για τις εκδρομές αυτές, ενώ οι φορείς του τουρισμού αγωνιούν επίσης για τις μαθητικές εκδρομές που πρόκειται να αρχίσουν σύντομα. Την ίδια ώρα σημειώθηκαν μεμονωμένες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο παγωμένες είναι αυτήν την στιγμή οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα.

«Είναι σοβαρό το πρόβλημα… έχουν ακυρωθεί τα πάντα αυτήν τη στιγμή», όπως λέει στο TyposThes ο Μιχάλης Πεζίκογλου Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πεζίκογλου, αυτήν την στιγμή έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι εκδρομές που ήταν για εξωτερικό και όλες οι εκδρομές διήμερες και τριήμερες για περιοχές όπου πραγματοποιούνταν καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως η Πάτρα και η Ξάνθη. Ακυρώθηκαν επίσης και οι μονοήμερες (μόνο μεταφορά) για πιο κοντινούς προορισμούς όπου επρόκειτο επίσης να διοργανώσουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπως η Σκύδρα, τα Βασιλικά, η Νάουσα ή ο Τύρναβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ