"


Με ενέργειες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που απειλούσαν με λουκέτο δεκάδες γουνοποιητικές επιχειρήσεις


Λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις εξαιτίας ελέγχων στο πλαίσιο του φόρου εισοδήματος έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών,

μετά από αίτημα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα για να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των γουνοποιών.

Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή την Εισήγηση του Συνδέσμου η οποία αποδείκνυε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι φορολογικοί έλεγχοι δεν ήταν δόκιμος, με αποτέλεσμα να επιβληθούν υπέρογκα ποσά ως ποινές στους επιχειρηματίες του κλάδου της γούνας και όχι μόνο.
«Καταφέραμε να …σβήσουμε μία μεγάλη φωτιά για τις γουνοποιητικές – και όχι μόνο – επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αποστόλης Τσούκας, μαζί με τον Οικονομικό Συνεργάτη του οργάνου, Νίκο Ρίζο.

Για την πολύ σημαντική αυτή απόφαση ο κ. Τσούκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον διοικητή του ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης, Γιώργο Αμανατίδη, τον Βουλευτή Ν.Δ.  Ν. Καστοριάς, Ζήση Τζηκαλάγια, καθώς και την διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον κ. Ρίζο για την πολύτιμη αρωγή του σε όλα τα ζητήματα φορολογικής φύσης που απασχολούν τον κλάδο της γούνας.

«Δυστυχώς στον αγώνα αυτόν ήμασταν μόνοι μας. Κάποιοι, ακόμη και μέσα από τον κλάδο μας, είχαν αντίθετη άποψη για το συγκεκριμένο αίτημα γιατί είτε δεν γνώριζαν είτε δεν ήθελαν να λυθεί το πρόβλημα που θα οδηγούσε στο… λουκέτο δεκάδες συναδέλφους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκας, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Η απόφαση του Υπουργείου, όπως εξήγησε ο Ρίζος, έχει αναδρομική ισχύ από το 2014, χωρίς, ωστόσο. να διευκρινίζεται το εάν θα οδηγήσει στη διαγραφή των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί, ζήτημα για το οποίο ήδη ζήτησε να ξεκαθαριστεί με επιστολή του στον Υφυπουργό Οικονομικών ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς.

«Το Υπουργείο κατάλαβε πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις ως επιχειρήσεις και μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις για τη μη σωστή τήρηση των βιβλίων να προχωρά στους εναλλακτικούς τρόπους ελέγχων. Αυτό που απομένει είναι δούμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις περιπτώσεις που έχουν ήδη βεβαιωμένες πράξεις. Είναι ηθικό, λογικό και δίκαιο ότι, εφόσον υπάρχει ένα νέο πλαίσιο, να υπαχθούν σε αυτό και οι επιχειρήσεις που έχουν ελεγχθεί», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Ρίζος.

Στην ίδια συνέντευξη έγιναν αναφορές και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και έχουν επιλυθεί κατόπιν προσπαθειών του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, όπως το θέμα των φορολογικών αντιπροσώπων, την παράταση της προθεσμίας επανεξαγωγής για εμπορεύματα που υπάγονται στο καθεστώς ενεργητικής τελειοποίησης, για το οποίο ήδη έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την ΑΑΔΕ, καθώς και την εξαίρεση των προϊόντων γούνας από τον φόρο Πολυτελείας, απόφαση που άμεσα θα δημοσιοποιηθεί.







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ