"

 


 


« Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά»Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καστοριάς με θέμα την Διεύρυνση της δράσης « Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά» 2020.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν από το Επιμελητήριο Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Καραταγλίδης Χαράλαμπος, η Πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του κα. Κωτσοπούλου Έφη ο Γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Γκιάτας Φαίδων το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης Καστοριάς κ. Γεωργιάδης Άγγελος η προϊστάμενη κ. Τογκαρίδου Κωνσταντίνα, από την Ι.Μ. Καστοριάς ο πάτερ Ράνιος Γεώργιος και ο πάτερ Σχοινάς Στέφανος, από τον Δήμο Καστοριάς ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μουρατίδης Χρήστος και ο κ. Κυπαρίσσης Ανδρέας από την Εφορεία αρχαιοτήτων Καστοριάς οι κυρίες Σωφρονίδου Μαρίνα και Γκιμουρτζίνα Αμαλία και από τον σύλλογο ξενοδόχων Καστοριάς ο Πρόεδρος κ. Σμαρόπουλος Σιδέρης και η αντιπρόεδρος κ. Μάντσιου Άννα.Μετά από έναν γόνιμο διάλογο όλοι οι φορείς συμφώνησαν για τη διεύρυνση της δράσης. Έγιναν προτάσεις για τον εμπλουτισμό με περισσότερα δρώμενα και την εντονότερη διαφήμιση με σκοπό την σταδιακή και διαχρονική ανάπτυξη της.

Ενδιαφέρον υπήρξε και στην γενικότερη συζήτηση και παραδοχή ότι ο Βυζαντινός πλούτος της περιοχής θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγικός στόχος για την ανάπτυξη του τουρισμού. Καταλήξαμε ότι ο κάθε φορέας από την μεριά του διαθέτει τεχνογνωσία η οποία πρέπει να συνδυαστεί με τους υπολοίπους φορείς, για να καταφέρουμε να εντάξουμε τον βυζαντινό μας πολιτισμό στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας

Συμφωνήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την Δράση « Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά» και συντόμως θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση με θέμα ο Βυζαντινός πολιτισμός σε σχέση με τον τουρισμό.
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ