"


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ : Δύο στα δύο μετράει η Αστραπή Μεσ/μίας σε ημιτελική φάση Κυπέλλου κόντρα στην Δόξα Κορησού (Τα ιστορικά Φ.Α.)



Δύο από τα πλέον ιστορικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Καστοριάς θα αναμετρηθούν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης Κυπέλλου RE/MAX Key.

Πρόκειται για την Αστραπή Μεσοποταμίας που συμπληρώνει 63 χρόνια από την ίδρυσή της (1957) και την 67χρονη Δόξα Κορησού (1953), ζευγάρι το οποίο σε θεσμό κυπέλλου ημιτελικής φάσης, θα βρεθεί αντιμέτωπο για τρίτη φορά, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν πετύχει το 2 στα 2.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί αποτελεί η Αστραπή Μεσ/μίας, καθώς είναι και η πολυνίκης του θεσμού με 10 κύπελλα σε 16 συμμετοχές τελικού. Οι κιτρινόμαυροι, μάλιστα, συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και ο θεσμός του κυπέλλου, μετά τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα, αποτελεί μονόδρομο για να κλείσουν τη χρονιά με μία διάκριση.

Χαρακτηριστικό, δε είναι το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι τα τελευταία 5 χρόνια, αγνοούν την συμμετοχή τους σε τελικό της διοργάνωσης (τελευταία κατάκτηση το 2013 1-0 τον Παναργειακό), ενώ και στη ημιτελική φάση, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, προκρίθηκαν μόλις μία φορά (2016 ήττα 2-1 στο Μαυροχώρι) και λογικό είναι να επιθυμούν να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών στον θεσμό του κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε ημιτελική φάση Κυπέλλου για πρώτη φορά το 1987, με διαφορά κατηγορίας, αφού η Αστραπή αγωνίζονταν στην Δ' εθνική και  η Δόξα Κορησού στο Α' τοπικό, με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν με σκορ 5-0, κατακτώντας στη συνέχεια και το κύπελλο (2-0 τον Παναργειακό).

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟ 1987-88


ΥΓ : Για τον συγκεκριμένο αγώνα λόγω αποχής διαιτητών Σ.Δ. Καστοριάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, ορίστηκε διαιτητικό τρίο από τον Σ.Δ. Μακεδονίας!
.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε πριν 10 χρόνια, το 2009-10, αυτή τη φορά συμμετείχαν στην Α' ΕΠΣ, πάλι με γηπεδούχο την Αστραπή να επικρατεί με 1-0, ωστόσο, όμως να μην απολαμβάνει στη συνέχεια την κατάκτηση του κυπέλλου (ήττα 3-2 στην παράταση από τον Κάστωρ).


Η Αστραπή Μεσοποταμίας το 2009

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ 

ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10


Επιπλέον, η Αστραπή Μ., είχε άλλες δύο συμμετοχές σε Ημιτελική φάση Κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Τελικό της διοργάνωσης. Το 2004 εκτός έδρας με τον ΑΟ Κάστωρ 4-4 (5-4 πεν.) και το 2016, ήττα 2-1 στο Μαυροχώρι.

Ένα κύπελλο και δύο συμμετοχές σε ημιτελική φάση 

η Δόξα Κορησού

Μετά από αρκετά χρόνια, η Δόξα Κορησού κατάφερε να διακριθεί στον θεσμό του κυπέλλου, φθάνοντας φέτος στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι μαυραετοί, μόλις μία φορά στην 67χρονη ιστορία τους κατάφεραν να φτάσουν σε Τελικό Κυπέλλου και μάλιστα να το κατακτήσουν. Ήταν πριν 28 χρόνια, το 1992, στον πρώτο ξεχωριστό Τελικό που αποτελούνταν από ζευγάρι ομάδων της περιφέρειας, Δόξα Κορησού - ΑΟ Ιεροπηγής 2-1.

Νωρίτερα, οι μαυραετοί, στον θεσμό του κυπέλλου το 1987, για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση γνώρισαν την ήττα 5-0 και τον αποκλεισμό από την Αστραπή Μ., ενώ τελευταία χρονιά που διακρίθηκαν ήταν το 2009, πάλι σε ημιτελική φάση με τον ίδιο αντίπαλο, την Αστραπή Μ., έχασαν με σκορ 1-0.


Η Δόξα Κορησού το 2009

Η ομάδα της Δόξας Κορησού, διακρίνεται για το ταλέντο των πολύ νεανικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει και γενικότερα η ικανοποιητική πορεία των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
Οι μαυραετοί, πάντως φιλοδοξούν να κάνουν την υπέρβαση, βάζοντας φρένο στην αρνητική παράδοση κόντρα στην Αστραπή Μεσοποταμίας και μετά από 28 χρόνια να δώσουν για 2η φορά στην ιστορία τους το παρών στον 42ο Τελικό Κυπέλλου.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ