"


Α’ ΕΠΣ : Τη… μοναξιά της κορυφής για πρώτη φορά στην ιστορία της απολαμβάνει η Ομόνοια Βογατσικού!

Ανομβρία στην πρεμιέρα β’ γύρου (14 γκολ)


Ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας προέκυψαν μετά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής ημέρας, που ήταν και η πρεμιέρα του β’ γύρου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς.


Η Ομόνοια Βογατσικού επιβεβαίωσε τον τίτλο της μεγάλης ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος, αφού μετά τη νέα της νίκη με σκορ 2-1 επί του Παναργειακού στο ντέρμπι του Δήμου Άργους Ορεστικού και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο el clasico του πρώην Δήμου Μακεδνών μεταξύ Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης, 1-1 απολαμβάνει για πρώτη φορά τόσο στο φετινό πρωτάθλημα, όσο και στην πολυετή ιστορία της, τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα.

Κύριο χαρακτηριστικό της πρεμιέρας του β’ γύρου ήταν η ανομβρία, αφού σημειώθηκαν μόλις 14 γκολ, η 2η χειρότερη αγωνιστική από πλευράς παραγωγικότητας τερμάτων στο φετινό πρωτάθλημα και η επικράτηση των γηπεδούχων στα περισσότερα ματς, καθώς δεν σημειώθηκε κανένα «2».

Στο στρατόπεδο της Ομόνοιας Βογατσικού επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού και συγκρατημένη αισιοδοξία μετά και τη νέα νίκη που την έφερε, πλέον μόνη 1η στο ρετιρέ της βαθμολογίας και απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη για το μεγάλο όνειρο, την ποπυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική.


Οι αρκούδες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα επικράτησαν δίκαια του μαχητικού Παναργειακού με σκορ 2-1 στο ντέρμπι του Δήμου Άργους Ορεστικού, σημειώνοντας την 10η φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα και διατηρώντας την θετική παράδοση κόντρα στον Παναργειακό, μετρώντας σε 4 μόλις αναμετρήσεις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά οι κοκκινόμαυροι, που ήταν ανταγωνιστικοί, γνώρισαν την 2η ήττα μακριά από την έδρα τους, συμπληρώνοντας δύο ματς χωρίς νίκη, παραμένοντας, ωστόσο, σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο, το… μεγάλο δώρο για την ομάδα της Ομόνοιας που απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής, ήρθε από τον Γράμμο Μαυροχωρίου, ο οποίος στο παραδοσιακό γειτονικό ντέρμπι του Μακεδνών, υποχρέωσε τον Ηρακλή Πολυκάρπης σε απώλεια βαθμών,  μετά το ισόπαλο 1-1, ο οποίος μάλιστα, οπισθοχώρησε πλέον στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή.

Το αποτέλεσμα αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μεγ. Αλεξ. Καλλιθέας,  ο οποίος σε ρυθμό προπόνησης επιβλήθηκε με σκορ 4-0 της ΑΕ Βιτσίου, παραμένοντας η μόνη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και αναρριχήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας με διαφορά αναπνοής 1 βαθμού από την πρωτοπόρο Ομόνοια  Βογατσικού, την οποία υποδέχεται την 16η αγωνιστική.

Δύσκολη και αγχωτική νίκη πέτυχε ο Νταηλάκης επικρατώντας της Δόξας Αμπελοκήπων με σκορ 1-0, σημειώνοντας το 5ο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στις νικηφόρες εμφανίσεις μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε η Δόξα Κορησού που επιβλήθηκε με σκορ 2-0 του μαχητικού Κάστορα, στο… νεανικό ντέρμπι, επιβεβαιώνοντας την θετική παράδοση των τελευταίων ετών (τρίτη σερί νίκη).

Ισόπαλη με σκορ 1-1 έληξε η αμφίρροπη και δυνατή αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Γραμμοχώρια-Πεντάβρυσος, με τις δύο ομάδες να προσθέτουν από έναν βαθμό στο ενεργητικό τους, με τους φιλοξενούμενους να συμπληρώνουν έξι ματς χωρίς νίκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ