"


Γιάννης Κορεντσίδης : Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του αρχικού σχεδιασμού με απόλυτη επιτυχία



Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με αφορμή τον απολογισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων της Εορταστικής

Περιόδου, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του αρχικού σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος που είχε κατατεθεί προεκλογικά.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα μίλησε για τα επόμενα βήματα που έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί εντός του 2020.

Τα κύρια σημεία της Συνέντευξης:

Ολοκλήρωση στόχων του βραχυπρόθεσμου σταδίου με απόλυτη ικανοποίηση.

Με το πέρας των Εορταστικών Εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Σχεδίου που είχαμε καταθέσει προεκλογικά και είχε προσδιοριστεί σε τρία χρονικά στάδια/διαστήματα επιχειρησιακής δράσης.

Στο πρώτο αυτό βραχυπρόθεσμο στάδιο, είχαμε βάλει ως στόχο και προτεραιότητα την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και τον απαραίτητο προγραμματισμό και συντονισμό για την οργάνωση της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Καρναβαλιών.

Για τα ζητήματα της καθημερινότητας και της καθαριότητας υπάρχει κατά γενική ομολογία μεγάλη ικανοποίηση απ’ όλους και για τον λόγο αυτό μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω για μία ακόμη φορά δημόσια τα συγχαρητήριά μου στις αρμόδιες αντιδημαρχίες και υπηρεσίες για την οργάνωση, τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητά τους. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια μεθοδικότητα και όλο το επόμενο διάστημα.

Πετυχημένη Εορταστική Περίοδος με πολλές εκδηλώσεις 
και μεγάλη απήχηση από τον κόσμο. 

Με ανάλογο σχεδιασμό προχωρήσαμε και στον καταρτισμό του Εορταστικού Προγράμματος 8με8, θέλοντας να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά ένα πλήρες και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό, σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα και με ακόμη πιο «σφιχτό» προϋπολογισμό, αλλά και όλες τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο project με 22 εκδηλώσεις σε 30 μέρες, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές τα Καρναβάλια και οι εκδηλώσεις των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων.

Στέκομαι ιδιαίτερα σε 3 από αυτές, όπου δόθηκε και το βάρος των Εκδηλώσεων και συγκέντρωσαν τον περισσότερο κόσμο. Την επίσημη έναρξη με το άναμμα του Δέντρου και την συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, την υποδοχή του νέου Έτους και φυσικά τη λειτουργία του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Εκδηλώσεις με τεράστια απήχηση, που τις «αγκάλιασε» ο κόσμος ο οποίος συμμετείχε μαζικά κι έμεινε ενθουσιασμένος. Και αυτό το λένε οι ίδιοι και όχι εμείς.

Δε λέμε βέβαια ότι όλα ήταν άψογα. Φυσικά υπήρξαν και κάποιες παραλείψεις και το ξέρουμε. Όμως είμαστε εδώ κι έχουμε πλέον όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συμπληρώσουμε, να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε το Πρόγραμμα. Απλά ζητούμε κατανόηση και συνεργασία.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Θέλω δημόσια να δώσω τα εύσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους Αντιδημάρχους, στο Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς και σε όλα τα Τοπικά, στις Δομές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, στο Ιδιαίτερο Γραφείο και τους Συνεργάτες μου, στο Στελεχιακό Προσωπικό και όλους τους Υπαλλήλους του Δήμου Καστοριάς.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω δημοσίως τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τους Βουλευτές, την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, τους Συλλόγους και τα Σωματεία καθώς επίσης και τους εκατοντάδες εθελοντές, ομάδες και πολίτες, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης για την άμεση προβολή και επικοινωνία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όλοι μας βάζουμε από ένα μικρό λιθαράκι για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο/μέλλον για τον τόπο μας. 

Επόμενα Βήματα με κατάθεση Προϋπολογισμού και στόχους ανά Αντιδημαρχία

Τα επόμενα βήματα είναι να ασχοληθούμε και να επικεντρωθούμε πλέον σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Καστοριάς. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να δρομολογήσουμε, βάση και του νέου Προϋπολογισμού που θα καταθέσουμε άμεσα, δράσεις, παρεμβάσεις, έργα σε κάθε χωριό και κάθε Δημοτική Ενότητα, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα συγκληθεί Εκτελεστική Επιτροπή για να τεθούν οι στόχοι, οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα σε κάθε Αντιδημαρχία, σε κάθε Δομή, σε κάθε Υπηρεσία για το τρέχον έτος.

Για όλες αυτές τις δράσεις θα είστε έγκαιρα ενήμεροι, αλλά και όλοι οι δημότες, όπως άλλωστε γίνεται και μέχρι σήμερα.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ