"


Α’ ΕΠΣ : Ξεχωρίζουν τα ματς Μαυροχώρι-Πολυκάρπη και Βογατσικό-Παναργειακός (Οι προϊστορίες όλων των αγώνων)



Έναρξη β’ γύρου με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής ημέρας έχουμε το Σάββατο για το πρωτάθλημα της  Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς.


Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γειτονικό ντέρμπι του Δήμου Μακεδνών μεταξύ Γράμμου Μαυροχωρίου και  Ηρακλή Πολυκάρπης καθώς και του Δήμου Άργους Ορεστικού, μεταξύ της πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ομόνοιας Βογατσικού και Παναργειακού.

ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Χωρίς «2» ο Παναργειακός στο Βογατσικό

Φτωχή είναι η προϊστορία των ομάδων Βογατσικό-Παναργειακός, αφού αν και ιστορικά σωματεία, συμμετείχαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αναμετρήθηκαν μόλις τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια, με την ομάδα της Ομόνοιας να είναι αήττητη εντός έδρας (1 νίκη 1-0 2018 και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ 2-2, 2017 και 2016).
Επίσης, στον α’ γύρο το Βογατσικό έκανε την μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με σκορ 0-1, που ήταν και μία ιστορική νίκη, αφού παραδοσιακά σε τρία ματς είχε μόνο ήττες.

13 νίκες σε 28 ματς μετράει το Μαυροχώρι κόντρα στην Πολυκάρπη

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς που ξεχωρίζει στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι αυτό μεταξύ των ομάδων «Ηρακλής» Πολυκάρπης – «Γράμμος» Μαυροχωρίου. Πρόκειται αναμφίβολα για το El Clásico της κατηγορίας, μεταξύ δύο από τα πλέον ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Καστοριάς, καθώς έχουν αναμετρηθεί και στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΒΔΜ, την 10ετία του 1970!!!

Είναι ένα παιχνίδι που έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, λόγω του χαρακτηρισμού του γειτονικού ντέρμπι και όλες οι αναμετρήσεις τους προσελκύουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση πάντα έχει ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, αφού τις περισσότερες φορές αναζητούν τη νίκη συνήθως για λόγους γοήτρου.

Ωστόσο, το αυριανό ματς έχει μονόπλευρο βαθμολογικά ενδιαφέρον με τους φιλοξενούμενους να «καίγονται» για τη νίκη, αφού βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, και διεκδικούν την άνοδο, φιλοδοξώντας να επιστρέψουν στις νίκες μετά την 1η ήττα που γνώρισαν εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική από το Βογατσικό.

Το ιστορικό των ομάδων «Ηρακλή» – «Γράμμου» είναι αρκετά πλούσιο  και αυτό γιατί, είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΕΠΣ Καστοριάς, με πολυετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας και ΕΠΣ ΒΔΜ.

Όσον αφορά την προϊστορία, ο Γράμμος μετράει 13 νίκες σε 28 ματς, έναντι 7 του Ηρακλή, ενώ 8 ματς έληξαν ισόπαλα (όλα στην Α’ κατηγορία). Ωστόσο, τα τελευταία 10 χρόνια ο Ηρακλής έχει την κυριαρχία, μετρώντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Την περσινή περίοδο, όμως, οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει με 1-0, βάζοντας φρένο σε ένα αρνητικό σερί από το 2013, ενώ φέτος στον α’ γύρο ο Ηρακλής είχε κερδίσει με σκορ 3-0.
Τέλος, η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη που πέτυχε ο Γράμμος ήταν το 7-1 το 2001 και η μεγαλύτερη ήττα το 0-5 το 1985.

Φτωχή προϊστορία έχουν Καλλιθέα και ΑΕ Βιτσίου

Μόλις 4 φορές στην ιστορία τους έχουν αναμετρηθεί Μεγ. Αλεξ. Καλλιθέας και ΑΕ Βιτσίου, με τους γηπεδούχους να έχουν 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από το 2013 (5-0 η Καλλιθέα), ενώ το 2004 στην πρώτη τους συνάντηση, η ΑΕ Βιτσίου επικράτησε με το ευρύ σκορ 0-4. Το 2006 συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (2-2), ενώ στον α’ γύρο η Καλλιθέα επιβλήθηκε με σκορ 0-5.

Τέσσερα σερί «2» στα τελευταία 5 ματς μετράει η Δόξα Αμπελοκήπων στο Νταηλάκη


Τα δύο σωματεία έχουν πλούσιο παρελθόν, αφού μέχρι σήμερα έχουν αναμετρηθεί 25 φορές, με τους γηπεδούχους να έχουν δημιουργήσει μία καλή προϊστορία, καθώς μετράνε 14 νίκες έναντι 7 της Δόξας, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα.
Ωστόσο, οι μαυραετοί τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει στην αντεπίθεση, αφού μετράνε 4 σερί νίκες σε 5 ματς. Το σερί των 4 νικηφόρων εμφανίσεών τους, έσπασε πέρσι μετά την ήττα 1-0.
Από το 2011 μέχρι και σήμερα (8 χρόνια) οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, έχοντας από 4 νίκες η καθεμία, ενώ ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το ματς του α’ γύρου.

Από το 2012 αγνοούν τη νίκη τα Γραμμοχώρια κόντρα στην Πεντάβρυσο

Οκτώ νίκες σε 15 ματς από το 1988 μέχρι σήμερα μετράει η ΑΕ Γραμμοχωρίων στις εντός έδρας αναμετρήσεις της κόντρα στην Πεντάβρυσο. Ωστόσο, η τελευταία νίκη που πέτυχαν τα ελάφια ήταν πριν έξι χρόνια, το 2012 με 4-0, έκτοτε όμως, λόγω διαφορετικών κατηγοριών, συναντήθηκαν μόλις πέρσι, ματς που έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι που μετράνε τέσσερα «2» και τρία «Χ», το 2009 είχαν πετύχει την τελευταία τους εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-2.
Το 1997 αναμετρήθηκαν για μία χρονιά στην Β’ κατηγορία με τα ελάφια να επικρατούν με σκορ 6-2 που ήταν και το μεγαλύτερο σε έκταση, ενώ το 2003, η Πεντάβρυσος πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη (1-6). Τέλος στον  α’ γύρο τα Γραμμοχώρια είχαν κερδίσει με σκορ 2-3.


Μοιρασμένη η προϊστορία Δόξα Κορησού-ΑΟ Κάστωρ

Για 15η φορά στην ιστορία τους θα αναμετρηθούν Δόξα Κορησού και  ΑΟ Κάστωρ.
Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι σχεδόν μοιρασμένη, με τους μαυραετούς να μετράνε 7 νίκες, έναντι 5 του Κάστορα, ενώ μόλις 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 12 φορές για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και 2 φορές στη Β’ κατηγορία.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1986, ματς το οποίο η Δόξα πήρε το πρώτο της τρίποντο (3-1), ενώ το 2001 ο Κάστορας απέδρασε για πρώτη φορά με το τρίποντο (1-2).
Το 2002, οι μαυραετοί  που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα, πέτυχαν την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη (9-1), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια μετράνε ισάριθμες νίκες (6-1 και 3-2) και στον α’ γύρο επικράτησαν με σκορ 2-3.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΒΙΤΣΙ
ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΝΤΑΗΛΑΚΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ - ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ
ΚΟΡΗΣΟΣ - ΚΑΣΤΩΡ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ