"


Μπαράζ συναντήσεων για αγροτικά θέματα στην Αθήνα του Περιφερειακού Συμβούλου Θωμά Μάνου





Συναντήσεις στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά για θέματα που αφορούν τις αγροτικές ενισχύσεις στην περιοχή μας, τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα

για θέματα αποζημιώσεων (ΠΣΕΑ ΣΙΤΗΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΜΗΛΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΖΗΜΙΕΣ 2019 ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ) και τέλος συνάντηση με τον συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα τροφίμων και προστασίας καταναλωτή Σταμπουλίδη Παναγιώτη με τον οποίο συζητήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην εμπορία των παραγόμενων στην περιοχή μας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ.  Σταμπουλίδη για την προσωπική συμβολή του στην ένταξη του εργαστηρίου ταυτοποίησης προέλευσης των παραγόμενων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στις εμβληματικές δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, από όπου θα χρηματοδοτηθεί η μηχανοργάνωση και η στελέχωσή του.


Το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο στην δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Ήταν πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια όλων των συλλογικών και συνεταιριστικών σχημάτων της περιοχή μας.
Ο κ. Στραμπουλίδης αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη στην οποία τέθηκε το θέμα αυτό ανταποκρίθηκε και κατά την επίσκεψή μου στο γραφείο του με ενημέρωσε για αυτή την θετική εξέλιξη στο αίτημά μας.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ