"


Ικανοποίηση στον Δήμο Βοϊου - Εκτός πλάνου της Κυβέρνησης για Δομή μεταναστών, το Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη Νεάπολης


Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, σε σειρά συναντήσεων που είχε στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, δηλώνει ικανοποιημένος από τις απαντήσεις και διαβεβαιώσεις που έλαβε.

Πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο Δήμαρχος έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό, ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο για το οποίο έχει γίνει λόγος στο παρελθόν και σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν πρόκειται να γίνει Δομή μεταναστών.
Τόνισε ο υπουργός ότι έχει πάρει το μήνυμα από τις αντιδράσεις των πολιτών στο παρελθόν και τώρα, κι έχει βγει πλέον εντελώς από το πλάνο της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος του υπενθύμισε ότι υπάρχει αίτημα του ίδιου να παραχωρηθεί στον Δήμο Βοΐου για να αξιοποιηθεί κατάλληλα αλλά και να πάψει επιτέλους η ανασφάλεια.
Επίσης συζητήθηκαν με τον υπουργό θέματα της γενικότερης Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και ειδικότερα για την Δομή των ασυνόδευτων κοριτσιών Πενταλόφου καθώς και για τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν μετανάστες σε Νεάπολη και Τσοτύλι.
Υπάρχει συνέχεια στο θέμα φιλοξενίας, τόνισε ο Δήμαρχος αλλά και προτάσεις όπου θα τις θέσει στο Δημοτικό συμβούλιο κι από κοινού θα αποφασιστεί ποια θα είναι η θέση σε ενδεχόμενο φιλοξενίας επιπλέον μεταναστών ή ασυνόδευτων σε άλλα ίσως κτίρια και μέρη του Δήμου Βοΐου.
Τέλος, συζητήθηκε με τον κ. Χρυσοχοιδη η ανάγκη ύπαρξης κλιμακίου της Πυροσβεστικής ή ακόμα και ομάδα στην Σιάτιστα και ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες όπου λόγω των τζακιών οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.
Ένα άλλο θέμα όπου είχε συναντήσεις, είναι η εκταμίευση όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το Υπουργείο των Οικονομικών το ποσό του 1.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, που αφορά την πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση όλων των γυμναστηρίων του Δήμου Βοΐου, αλλά και παιδικές χαρές, γήπεδα κλπ.
Έλαβε την διαβεβαίωση από την κ. Χατζηδάκη η οποία είναι αρμόδια για όλα τα θέματα αυτά, ότι θα προχωρήσει η υλοποίησή του όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ένα τρίτο θέμα όπου είχε συνάντηση ήταν το θέμα αποζημιώσεων των φασουλοπαραγωγών του Δήμου Βοΐου.
Κι εδώ ήταν οι απαντήσεις που πήρε θετικές.
Τέλος ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με τους Αρμόδιους που έχουν την Εποπτεία των Κληροδοτημάτων ώστε επιτέλους μετά από μία και πλέον δεκαετία να μπει τέλος σε μία κατάσταση μη πληρωμής από όσους τα εκμεταλλεύονται.
Όπως και για τις Υποτροφίες που είχαν "παγώσει" για κάποια χρόνια.
Κι εδώ το κλίμα υπήρξε θετικό.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής για όλες τις συναντήσεις που είχε, θα ενημερώσει το Δημοτικό συμβούλιο αλλά και νωρίτερα θα έρθει σε επαφή με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις ειδικότερα για το Μεταναστευτικό όπου οι εξελίξεις τρέχουν.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ