"


Ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΕΔ, έπειτα από την πρωτοβουλία-πρόταση του Γιάννη ΚορεντσίδηΜε εντατικούς ρυθμούς και πολύ καλό συντονισμό συνεχίζεται η διαδικασία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της γείτονας χώρας Αλβανίας.Μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, η πρόταση του οποίου έγινε αποδεκτή από την πρώτη στιγμή από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και το Διοικητικό της Συμβούλιο.Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, κατέφθασαν στους χώρους αποθήκευσης, στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς, τα φορτηγά από την ΠΕΔ, τον Δήμο Κοζάνης και τον Δήμο Γρεβενών, συνοδευόμενα από τους αρμόδιους εκπροσώπους. Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει 170 ράντζα καθώς επίσης και είδη πρώτης ανάγκης. 


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας-Εθελοντισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Καστοριάς, κ. Πέτρου Δοκόπουλου, ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια, η διαδικασία συγκέντρωσης θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και κατόπιν αναμένεται η αποστολή μέσω του Ερυθρού Σταυρού.


Αξίζει να επισημανθεί η σημαντική βοήθεια από το Τοπικό Συμβούλιο Χιλιοδένδρου για την διάθεση χώρων αποθήκευσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι από τον Δήμο Καστοριάς συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, είδη υγιεινής).

Όποιος μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα:
6932142390 Πέτρος Δοκόπουλος (Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος)
6974855194 Δημήτρης Ζαρογιάννης (Πρόεδρος Κοινότητας Χιλιοδένδρου)

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ