"


«Λάμπει» στην Καστοριά ο 16χρονος Νέστορας!

                   “Κρατήστε” το όνομά του για το μέλλον…


Μετά την πολύ καλή περσινή της πορεία στην Α2, η Καστοριά αποφάσισε φέτος να κάνει restart συμμετέχοντας στην Α’ Ε.ΚΑ.Σ.ΔY.Μ (έχει έξι νίκες σε επτά αγώνες) και ο Τάσος Νέστορας αποτελεί μια… αιτία για να “χαμογελούν” στην συγκεκριμένη ομάδα. Ο 16χρονος καλαθοσφαιριστής (16, 2.04) έχει τραβήξει τα βλέμματα με την εξαιρετική του αγωνιστική παρουσία.

Mάλιστα, ο Νέστορας άρεσε ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι της Καστοριάς, αυτό απέναντι στoν Γ.Σ.Κ.Λασσάνης, τελειώνοντας τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ. Συγκεκριμένα ο νεαρός που “έπιασε” άκρως ικανοποιητική απόδοση, πέτυχε 14 πόντους και “μάζεψε” 10 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 6 ήταν επιθετικά ενώ έκανε και τρία κοψίματα.

Παρά το ότι είναι ο νεότερος καλαθοσφαιριστής της Καστοριάς στο ανδρικό τμήμα, έχει πολύ δραστήριο αγωνιστικό ρόλο από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι … πενταδάτος και αυτό “οφείλεται” στα ουκ ολίγα “ατού” που διαθέτει στο παιχνίδι του.

Γενικότερα, είναι ένας πολυδιάστατος παίκτης, με την έννοια ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Αμύνεται καλά ενώ έχει ταχύτητα όχι μόνο στα πόδια αλλά και στην… σκέψη, καθώς μπορεί να συνεισφέρει -και- δημιουργικά.

Εκτελεστικά, διακρίνεται για το καλό του σουτ και στα κρίσιμα σημεία των αγώνων, όταν η μπάλα “καίει”, θα δηλώσει… παρών για να δώσει τις λύσεις (είτε από μακριά, είτε από κοντά στο καλάθι). Σημειώστε, ότι είναι συνεχώς “διψήφιος” στο σκοράρισμα με την “μεγάλη” ομάδα της Καστοριάς στην οποία ξεχωρίζει παρά το νεαρό της ηλικίας του!



                                         Η… περήφανη ανακοίνωση του Άργους Ορεστικού 
                                                        και η αναφορά σε ομάδες της Α1
Ας δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τι… εστί Τάσος Νέστορας, με ορισμένα γεγονότα από το παρελθόν του. Ο νεαρός ξεδίπλωνε το ταλέντο του από το διάστημα που ανήκε στο Άργος Ορεστικό. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Παμπαίδων και το καλοκαίρι του 2018 -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- συμμετείχε σε Διεθνές Τουρνουά Φιλίας, το οποίο τότε (2018) είχε γίνει στη Γαλλία.

Παράλληλα, “εξαργύρωσε” την θετικότατη παρουσία του στο Άργος Ορεστικό, παίρνοντας μεταγραφή -το καλοκαίρι του 2018- στην Καστοριά που ετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα της Α2 (2018-19).
Με αφορμή την συγκεκριμένη μεταγραφή, το Άργος Ορεστικό με… περηφάνια ανακοίνωνε τα εξής:

“Στον ΑΣ Καστοριάς ο Νέστορας Τάσος του ΑΣ Άργος Ορεστικό! Επιτυχιών συνέχεια για το σύλλογο μας καθώς ακόμα ένας αθλητής μας αποκτήθηκε από μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 αυτή τη φορά.

Ο νεαρός Τάσος είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών μας, με το τεχνικό τιμ να εντοπίζει από νωρίς το ταλέντο του, προσφέροντας του συνεχώς ευκαιρίες εξέλιξης. Τα σωματικά του προσόντα που είναι αδιαμφισβήτητα τράβηξαν από νωρίς τα βλέμματα πολλών ομάδων ακόμη και από την Α1 εθνική κατηγορία.

Γεγονός είναι επίσης ότι αποτέλεσε μέλος των κλιμακίων της μικτής ΕΚΑΣΔΥΜ αλλά και του κλιμακίου της Εθνικής Παμπαίδων του Βορρά με αποτέλεσμα να φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Παμπαίδων με την πρώτη του επίσημη συμμετοχή στο τουρνουά Φιλίας στην Γαλλία. Αυτό αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον σύλλογο μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητής μας αγωνίζεται με τις μικρές Εθνικές ομάδες”.



                     Δούλεψε με την Καστοριά της Α2, συμμετείχε σε όλες τις Εθνικές ομάδες
Ο Νέστορας το καλοκαίρι του 2018 είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία του ανδρικού τμήματος της Καστοριάς που έπαιξε στην Α2 (2018-19) ενώ κατά την περσινή σεζόν, εκτός από την συμμετοχή του στους αγώνες των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, έκανε προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα της Καστοριάς, δείγμα του ότι τα στελέχη της ομάδας υπολόγιζαν (και υπολογίζουν ακόμη) πολύ στο ταλέντο του, θεωρώντας ότι έχει τις απαραίτητες ικανότητες για να “εξελιχθεί” αγωνιστικά.

Ακολούθησε η κλήση του νεαρού στην Εθνική Παίδων, με την Καστοριά αλλά και την πρώην του ομάδα, το Άργος Ορεστικό, να του δίνουν συγχαρητήρια μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν τότε ενώ ένας τραυματισμός του αποτέλεσε “αγκάθι” για να μην πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 με την Εθνική ομάδα, το φετινό καλοκαίρι.

Πριν λίγο καιρό, στα τέλη του Νοέμβρη του 2019, ο Νέστορας κλήθηκε σε ακόμη μια Εθνική ομάδα, αυτή των Εφήβων. “Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Σ. Καστοριάς συγχαίρει θερμά τον αθλητή του συλλόγου μας, Νέστορα Αναστάσιο για τη συμμετοχή του στην προπόνηση της Εθνικής Εφήβων στο Κλιμάκιο Βορρά και του εύχεται καλή συνέχεια στην αγωνιστική του χρονιά”, ανέφερε πρόσφατα η ομάδα της Καστοριάς με αφορμή την συγκεκριμένη κλήση (στην Εθνική Εφήβων) του νεαρού, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη (5/12) αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι του κλιμακίου Βορρά της Εθνικής Εφήβων με την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας.

Με λίγα λόγια, ο Νέστορας έχει κληθεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, κάτι που αν μη τι άλλο “δείχνει” πως πρόκειται για έναν παίκτη με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και αγωνιστική ποιότητα. “Κρατήστε” το όνομά του για το μέλλον…

Πηγή: ebasket.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ