"


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Πρόγραμμα Εορταστικής Περιόδου


Καστοριά 8 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου». Στην πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων “Ομόνοια”, “ΕΛΠΧ Όρμος”, “Αρμονία” και “Αθανάσιος Χριστόπουλος”.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00
Έναρξη Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία”. Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στη Καστοριά.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Το δέντρο των ευχών». Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ευχούλες από εσάς για όλους όσους αγαπάτε. Στολίζουμε την πλατεία της Ομόνοιας με τις δικές μας ευχές! Για όλα τα παιδιά

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 
«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Η κεραμίστρια Carla Blasco μας μαθαίνει να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Φέρτε μαζί σας ότι σας περισσεύει στο σπίτι. Για όλα τα παιδιά

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30
«Γιορτές του Κόσμου». Γιορτινές ιστορίες, παραμύθια και γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο για τους μικρούς μας φίλους, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, στην πλατεία Ομονοίας. Συμμετέχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
«ZUMBA», ώρα 11:00 π.μ. Επίδειξη χορού ZOUMBA, από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».
“Ο Αϊ-Βασίλης Ήρθε Νωρίς”, ώρα 17:00. Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Αναστασία Λιάπη, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Χριστουγεννιάτικη ταινία για μικρούς και μεγάλους. Για όλα τα παιδιά

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Χριστουγεννιάτικη μουσικοκινητική παράσταση «Ο φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη» με τους μουσικούς Ελπίδα & Άγγελο Σίσκου. Για όλα τα παιδιά


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικες Νότες». Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς δίνει εορταστικό τόνο και ρυθμό.  Ώρα 12:00 μεσημβρινή, στον πεζόδρομο της Ερμού και ώρα 13:00 στην «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00
«Καστοριανή Βεγγέρα». Χριστουγεννιάτικη βραδιά με το μουσικό σύνολο του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Καστοριά. Την εκδήλωση πλαισιώνει η  παραδοσιακή χορωδία του  Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς. Συνδιοργανωτής: Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00
«Τα Κάλαντα της Καστοριάς». Παραδοσιακά Κάλαντα στο Δημαρχείο, σε Φορείς και στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
«Παιδικό Ξεφάντωμα». Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά με περφόρμερ, ξυλοπόδαρους και ξωτικά, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
“Ο Δρόμος του Αϊ-Βασίλη’’. O Δήμος Καστοριάς και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα «Δήμιοι». Ένας εορταστικός αθλητικός περίπατος τριών χιλιομέτρων με σκοπό να φτάσουν μικροί και μεγάλοι ως το εργοστάσιο του Αϊ-Βασίλη. Αφετηρία: Λεωφόρος Κύκνων, στο ύψος του εμπορικού κέντρου.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 
«Εορταστικό Street Party». Ένα ξέφρενο μουσικό πάρτι, με dj’s και περφόρμερ στη Βόρεια Παραλία (περιοχή Ψαράδικα), με τη συμμετοχή των: ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ Performance Projects & Dj SET, MSTRA, CANDO & PITASS

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.
«Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας». Με τη συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς, του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ», στο πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”, δίπλα στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 
«Καστοριά 2020». Μία φαντασμαγορική εκδήλωση, για την υποδοχή του νέου Έτους στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Καστοριά. Συμμετέχουν οι «Les Au Revoir», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς και τοπικά μουσικά σχήματα και συγκροτήματα. Συνδιοργανωτής: Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς


Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Ώρα 16:00 
«Παιδικά Ραγκουτσάρια». Καρναβαλίστικη παιδική εκδήλωση στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 16:00 
«Παιδικά Ραγκουτσάρια». Καρναβαλίστικη παιδική εκδήλωση στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 19:00 
«Χάλκινη Πανδαισία». Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο με αφετηρία την περιοχή “Σταυρός”, στην Καστοριά.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
«Χάλκινη Πανδαισία» Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο με αφετηρία την πλατεία “Απόζαρι”, στη Βόρεια Παραλία.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου, ώρα 20:00 
«Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων». Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο στους δρόμους της πόλης.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια) 
«Ο Αϊ-Βασίλης στην Καστοριά», ώρα 11:30 π.μ.
Ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά με τη συμμετοχή των Καρναβαλιστών στην πλατεία Δαβάκη.
«Ραγουτσάρια-το παραδοσιακό Καρναβάλι της Καστοριάς», ώρα 16:00
Επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού με αφετηρία το Δημαρχείο Καστοριάς.
«Καστοριανά Μπουλούκια». Παρέες και Ομάδες καρναβαλιστών διασχίζουν τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με τη συνοδεία μουσικών συγκροτημάτων.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου (Αϊ-Γιαννιού) 
«Καστοριανά Μπουλούκια». Παρέες και Ομάδες καρναβαλιστών διασχίζουν τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης κι επισκέπτονται σπίτια εορταζόμενων, με τη συνοδεία μουσικών συγκροτημάτων.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου (Πατερίτσα) 
«Ραγκουτσάρια-Παρέλαση», ώρα 14:00
Σχολεία, σύλλογοι, παρέες και ομάδες καρναβαλιστών με αφετηρία το Δημαρχείο Καστοριάς διασχίζουν την οδό Μητροπόλεως και καταλήγουν στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό.


Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» λειτουργεί καθημερινά 
από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ