"


Αλέξης Τσίπρας από Γρεβενά: Διάλογος με τους πολίτες, για την μεγάλη προοδευτική παράταξη


Την «επόμενη ημέρα» της συγκρότησης, για  την «μεγάλη, δημοκρατική, προοδευτική  παράταξη της νέας εποχής», προσδιόρισε το μεσημέρι από  τα Γρεβενά-πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στη Δυτ. Μακεδονία-ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Αλέξης Τσίπρας.


Με την παρουσία και την συμμετοχή του, στην ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ , την οποία διοργάνωσε η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών,  στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γρεβενών, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τους πολίτες για την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα κατά  τους  πρώτους  μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ, καθώς και τον διάλογο που έχει ξεκινήσει, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος.





Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για διάψευση των προσδοκιών των πολιτών από την 4μηνη διακυβέρνηση  της Ν.Δ, αναφέροντας ειδικότερα  τις  υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Ν.Δ  για  την βελτίωση των συνθηκών και την οικονομική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης στην χώρα, την προεκλογική αντίθεση και αντίδραση της σημερινής Κυβέρνησης για την Συμφωνία των Πρεσπών , όπως και τα όσα υποστήριζε περί της άμεσης αντιμετώπισης του  Προσφυγικού.

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ , τρώει από τα έτοιμα , με τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που παρέδωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Οικονομία», τόνισε  ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας τόσο την «επέλαση που γίνεται στις εργασιακές σχέσεις», όσο και στο «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια , αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην χώρα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, για τον Οκτώβριο».

Σχετικά με τα Εθνικά θέματα, ο Πρόεδρος  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Αλέξης Τσίπρας,  σημείωσε ότι «η Αριστερά κράτησε και κρατάει πραγματική πατριωτική στάση», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι  «άλλοι  είναι οι ψευτοπατριώτες».

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης «εκδικητική» την απόφαση της Υπουργού Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στη χώρα, εκ των οποίων τα 6 αναφέρονται στο Νέο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και κάλεσε τους πολίτες να «υπερασπιστούν τις κατακτήσεις σε ότι αφορά τη δημόσια πρόσβαση στη γνώση  και τα δημοκρατικά δικαιώματα».




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ