"


Σκληρή επίθεση του υπουργείου Παιδείας στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Με έντονο ύφος απάντησε το υπουργείο Παιδείας, στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία κατηγορεί την υπουργό για «ψεύδη και φτηνούς εντυπωσιασμούς» που «ναρκοθετούν τον διάλογο», σχετικά με τις δαπάνες που αφορούν την Εκπαίδευση.


«Η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εγκαλεί με χαμηλοτάτου επιπέδου και πέραν κάθε πολιτικού πολιτισμού εκφράσεις την Υπουργό Παιδείας, καλό θα ήταν να εγκαταλείψει τη “δημιουργική λογιστική” και να αποδεχτεί την αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών», ανέφερε το υπουργείο.

Επίσης, τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται «απολύτως αναληθώς», ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 της κυβέρνησης επιφέρει μείωση των δαπανών για την Παιδεία.

«Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική», τονίζει το υπουργείο και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ανεύθυνη και καιροσκοπική πολιτική του, η οποία έσυρε τη χώρα στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, οδήγησε στη μόλις και μετά βίας επαναφορά, το 2019, του προϋπολογισμού για την Παιδεία, στα επίπεδα του 2013».

Αναφέρει αναλυτικά το υπουργείο:

«1.Έχουμε προβλέψει σαφή αύξηση για την παιδεία και συγκεκριμένα κατά 102,2 εκατομμύρια ευρώ: από 4.850.800.000 ευρώ (εκτίμηση για το 2019) σε 4.953.000.000 ευρώ (πρόβλεψη τακτικού προϋπολογισμού για 2020).

2. Έχουμε προβλέψει στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ οικονομικού έτους 2020 τις πιστώσεις για διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής».


Το υπουργείο καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση:
«Καθίσταται σαφές ότι η δημιουργία εντυπώσεων δεν αφορά το Υπουργείο Παιδείας, που μιλά πάντοτε τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που, εθισμένη στα fake news, από το 2016 ήδη υποσχόταν 20.000 διορισμούς χωρίς πρόβλεψη κυριολεκτικά ούτε ενός ευρώ στους προϋπολογισμούς της τότε Κυβέρνησης, και σήμερα διαστρεβλώνει τα γεγονότα κατά το δοκούν».

Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
«Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να μην πολιτεύεται με ανοησίες. Η ψευδολογία και η διαρκής δημιουργία εντυπώσεων δεν ωφελεί ούτε το διάλογο για την Παιδεία, ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς». Παράλληλα, κάλεσε την υπουργό «να επικεντρωθεί στην αναγκαία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το εκπαιδευτικό σύστημα σε συνθήκες ασταθούς ισορροπίας, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δρομολογήσει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, να προχωρήσει σε θεσμικές τομές και να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες στην Παιδεία και την Έρευνα», καταλήγει η ανακοίνωση.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ