"


Αυτό είναι το νέο σήμα των μακεδονικών προϊόντων


Παρουσία του πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα -Εμπεριέχει τη λέξη Macedonia που είναι καθιερωμένη διεθνώς, ενώ το the great συνδέει τη Μακεδονία συνειρμικά με Μ. ΑλέξανδροΠαρουσιάστηκε το νέο σήμα – σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ώστε να τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της Βόρειας Μακεδονίας.

Για το σήμα επιλέχθηκε η λέξη Macedonia που είναι καθιερωμένη διεθνώς, ενώ το the great συνδέει τη Μακεδονία συνειρμικά με τον Μ. Αλέξανδρο.Τέλος το GR great με έντονη γραφή παραπέμπει ευθέως στα αρχικά της Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) για την κατοχύρωση συλλογικού σήματος με τον όρο "Μακεδονία" για προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία δόθηκε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη τύπου παρουσία του πρωθυπουργού ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο 4o Thessaloniki Summit.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

"Είχα δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη μακεδονική γη" δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το νέο σήμα των μακεδονικών προϊόντων.

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη στο βίντεο που ακολουθείΠΗΓΗ  makthes.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ