"


Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη - Όριο ηλικίας το 71ο έτος

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «όχι»


Νόμος του κράτους είναι από σήμερα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίζουν «ναι».

Στο πολυσυζητημένο θέμα με τις θητείες των προέδρων των Ομοσπονδιών, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τη λήξη της θητείας του σε ένα χρόνο, θα  αποτελεί παρελθόν από την προεδρία και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ.

Ο μόνος τρόπος να μπορέσει να ασχολείται ο Βασιλακόπουλος με τα κοινά της ΕΟΚ, από τη στιγμή που έχει συμπληρώσει το 71ο έτος της ηλικίας του είναι… «αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της». Να «δημιουργηθεί» μια θέση δηλαδή, εκτός του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ποιους «φωτογραφίζει»

Η νέα διάταξη με τα όρια ηλικίας αφορά στον Γιώργο Βασιλακόπουλο στο μπάσκετ, στον Αντώνη Δημητρακόπουλο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στον  Μανώλη Κατσιαδάκη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, στον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, στον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και στον Παύλο Κανελλάκη στην Ομοσπονδία Σκοποβολής.

Το παράδοξο είναι, επίσης, πως ο υφυπουργός Αθλητισμού θα ζητήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου από τον Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος στα 74 χρόνια του κρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανός να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης...

                                                     «Όριο 71 ετών και στους πολιτικούς»

«Θα ήμουν ο πρώτος που θα το χειροκροτούσα αν η ηλικία ίσχυε και για τους πολιτικούς. Αδικούνται οι Ελληνες παράγοντες που έχουν μεγάλη προσφορά στα αθλήματα που υπηρετούν εδώ και χρόνια. Είμαι από αυτούς που πιστεύω πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, αλλά το νομοσχέδιο Αυγενάκη είναι φωτογραφικό και προσβάλλει παράγοντες με μεγάλη προσφορά», είπε ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, που είναι ένας από τους παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί του συνόλου είπε «όχι», η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 παρών ενώ δεν ψήφισε το ΚΚΕ.

Να σημειωθεί επίσης, ότι το άρθρο 8 για τις αλλαγές στις θητείες το ψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία ενώ υπήρχαν άλλα άρθρα όπως το 12, που το ψήφισαν όλα τα κόμματα




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ