"


Αστραπή Μεσ/μίας, Καλλιθέα, Πολυκάρπη και Κορησός, η τετράδα της ημιτελικής φάσης Κυπέλλου


Δεκατρία γκολ σημειώθηκαν στα 4 ματς της Προημιτελικής Φάσης Κυπέλλου RE/MAX Key ΕΠΣ Καστοριάς, που διεξήχθησαν σήμερα, εκ των οποίων το ένα από αυτά, οδηγήθηκε στη διαδικασία της παράτασης και μόνο ένας γηπεδούχος κατάφερε να κερδίσει και να προκριθεί.



Η Αστραπή Μεσ/μίας, ο Μεγ. Αλεξ. Καλλιθέας, ο Ηρακλής Πολυκάρπης και η Δόξα Κορησού, ήταν οι ομάδες, που άλλες εύκολα, άλλες δύσκολα, επικράτησαν των αντιπάλων τους, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στους «4» της διοργάνωσης, όπου και θα διεκδικήσουν μία θέση στον φετινό 42ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς.

Το ματς της ημέρας, αναμφίβολα έγινε στο γήπεδο της Πολυκάρπης, όπου ο τοπικός Ηρακλής και η Ομόνοια Βογατσικού, διαφήμισαν το ποδόσφαιρο. Ματς, με εναλλασσόμενη υπεροχή, συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας, πλούσιο σε θέαμα, με πέντε γκολ, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, πέναλτι, ανατροπές, μία κόκκινη και αρκετές κίτρινες, αποτέλεσαν το μωσαϊκό της συναρπαστικής και δραματικής σε εξέλιξη αναμέτρησης.

Νικητής αναδείχθηκε πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά ο γηπεδούχος Ηρακλής, ο οποίος αν και προηγήθηκε με 1-0 (28' Kαραμήτρος),  βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο 48’ (35' πεν. Γιαννάκης, 48' Τσολακάκης).

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι (52΄ Στασινόπουλος, απέκρουσε ο Δέτσιος), ενώ από το 62’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας αποβολής του Σκανδάλη, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε, αφού σε διάστημα τριών λεπτών (67’ και 70’), πέτυχε δυο γκολ με Τερέζιου και Τσαρνέλα αντίστοιχα, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή, 3-2, σκορ που παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι τη λήξη του αγώνα.

"Ντόρτια" έριξε η Αστραπή Μεσοποταμίας στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με τα Γραμμοχώρια. Οι κιτρινόμαυροι, σε ρυθμό προπόνησης, πέτυχαν 4 γκολ στο α’ ημίχρονο (27' Στασινόπουλος, 30' Κοκοβίδης, 32' Ταρέλι, και 44' Λαμπριανίδης - στο 38' κόκκινη ο Λαμπριανίδης των Γραμμοχωρίων), εξασφαλίζοντας άνετα την πρόκρισή τους.

Αφού έκανε τα εύκολα- δύσκολα, η Δόξα Κορησού πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Μαυροχωρίου, επικρατώντας του τοπικού Γράμμου με σκορ 0-1.
Οι μαυραετοί ήταν ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, φθάνοντας πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ στη νίκη-πρόκριση, με γκολ που πέτυχε στο 79' ο Βρέστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από πολλά χρόνια θα συμμετέχουν σε ημιτελική φάση Κυπέλλου.

Τέλος, το μοναδικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, ήταν αυτό στο γήπεδο του Άργους Ορ., μεταξύ Παναργειακού και Καλλιθέας. Ένα ματς, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς ήταν πολύ μέτριο και με φτωχό θέαμα.
Οι φιλοξενούμενοι, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (5' Τσαμτσάκης), σε γενικές γραμμές είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να ενθουσιάσουν με την εμφάνισή τους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του ημιχρόνου σε 1-1 με τον Χασάϊ).
Το ίδιο σκηνικό και στο β’ 45λεπτο, με την Καλλιθέα να έχει μία άκαρπη υπεροχή και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, στο διάστημα της οποίας, έξι λεπτά πριν τη λήξη της (114), με τον Χασάϊ να σκοράρει δις, έκανε την ανατροπή, επικρατώντας με 1-2.

                                                      ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ – ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ                    0-4
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ     1-1  (1-2 Παρατ. 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ         3-2
ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ                     0-1




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ