"


Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


17 αστυνομικές κλούβες πέριξ από την αμερικανική πρεσβεία


Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με τις πύλες του Ιστορικού Ιδρύματος να είναι ανοικτές από τις 9.30 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής υπό το φόβο επίθεσης. Το μεγαλύτερο βάρος ωστόσο έχει πέσει στο κέντρο της πρωτεύουσας με την κρατική μηχανή να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ στόχος της Αστυνομίας είναι να προλάβει και να απομονώσει τους μπαχαλάκηδες πριν αναλάβουν δράση.

Η αμερικανική πρεσβεία, στην οποία θα καταλήξει η πορεία, θα περιστοιχιστεί από 17 αστυνομικές κλούβες.

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών με τις εκκενώσεις κτηρίων που ήταν υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών και η παρουσία των ΜΑΤ εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχουν δημιουργήσει συνθήκες έντασης που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και εντείνουν τους φόβους για τυχόν επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00. «Αίαντες»-αύρες ρίψης νερού, 24ωρη αστυνομική περιφρούρηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αστυνομικοί κλοιοί γύρω από κυβερνητικά κτήρια, 17 κλούβες περιμετρικά της αμερικανικής πρεσβείας, παρακολούθηση… βενζινάδικων και απόσυρση κάδων απορριμμάτων. Όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, μετά και τη δεύτερη σύσκεψη επικεφαλής αξιωματικών στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα οχήματα ρίψης νερού θα ενεργοποιηθούν και πάλι και θα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η κίνηση και χρησιμοποίηση τους θα κριθεί ανάλογα με τα επεισόδια που θα προκληθούν. Πέρσι είχαν χρησιμοποιηθεί κάνοντας ρίψεις εναντίον νεαρών που βρίσκονταν στον περίβολο του Πολυτεχνείου και προέβαιναν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ