"


“Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”


Κάλεσμα του Δήμου Καστοριάςγια παλλαϊκή συμμετοχή 

στις εορταστικές εκδηλώσεις της 11ης ΝοεμβρίουΣε λίγες ημέρες η Καστοριά ετοιμάζεται να γιορτάσει την 107η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό και ο Δήμος Καστοριάς έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες, χορωδίες, λαμπαδηδρομίες, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, Φορείς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ενώσεις και Σωματεία.

Θέλοντας δε, να αναβαθμίσει για εφέτος τα Ελευθέρια της πόλης, έχει προγραμματίσει, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, στις 10:30 περίπου το πρωί, “μερική αναπαράσταση” του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: “Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”.

“21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό  της εποχής, θα διασχίσουν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου, με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, Κλήρος και Λαός. Γίνεται Θυροκόλληση Διατάγματος και Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς”.

Πρόκειται για μία ακόμη καινοτομία της νέας Δημοτικής Αρχής, αφού κάτι τέτοιο πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και η αρμόδια Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων καλεί όλους τους πολίτες σε παλλαϊκή συμμετοχή. Όσοι συμπολίτες μας έχουν “καστοριανή φορεσιά” κι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολιτισμού, Αθ. Διάκου 1, πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”, μέχρι την Παρασκευή, ώρες: 08:30 – 15:30 και Σάββατο 11:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 2467028999. 

Καλούνται επίσης όλοι οι κάτοικοι της πόλης και ειδικά των οδών Μητροπόλεως και Μανωλάκη, περιοχές που θα πραγματοποιηθεί η “μερική αναπαράσταση”, να σημαιοστολίσουν τα σπίτια τους με την Ελληνική Σημαία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη “εκδήλωση”, δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά μία συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με στόχο να γίνει ακόμη «πλουσιότερη» τα επόμενα χρόνια.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ