"


Ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν στον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνία του τόπου τίμησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού


Τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που με μεγάλη ανιδιοτέλεια προσφέρουν στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, αλλά και στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας, απέδωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού,


Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.


Συγκεκριμένα, τιμητική πλακέτα έλαβε ο ιατρός και συγγραφέας κ. Νώντας Τσίγκας για την ιδέα και την υλοποίηση, τόσο της έκδοσης του λευκώματος, όσο και του μνημείου για τους αδίκως δολοφονηθέντες άμαχους Βογατσιώτες από τα στρατεύματα κατοχής του ιταλικού φασισμού (έκτακτοι, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι δεν επέτρεψαν στον κ. Τσίγκα να παρευρεθεί στη χθεσινή εκδήλωση). 

Η αρχιτέκτονας και εικαστικός κα Χριστίνα Μαυροπαίδη για το λιτό μνημείο με τον περιεκτικότατο συμβολισμό που φιλοτέχνησε στο Προσήλιο Βογατσικού. Η κα Πόλυ Μπλιάγκα που με πολύ μεράκι και υπομονή σύλλεξε τις προφορικές μαρτυρίες για το γεγονός της εκτέλεσης των 14 αμάχων Βογατσιωτών.


Επίσης, η κ. Μαρία Παπαϊωάννου, η ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση της οποίας ήταν καθοριστική για την ανακήρυξη οικισμών του Δήμου ως μαρτυρικών χωριών και τέλος οι Φίλοι Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού, οι οποίοι τα τρία τελευταία χρόνια προσφέρουν το σύνολο των εσόδων της ετήσιας εκδήλωσής τους στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ