"


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση αναπαράστασης απελευθέρωσης της πόλης

Αναβίωσε η ιστορία της πόλης


Με παλλαϊκή συμμετοχή ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις  της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό.


Μία ακόμη καινοτομία της νέας Δημοτικής Αρχής, με την οποία αναβάθμισε  φέτος τα Ελευθέρια της πόλης με την «Μερική Αναπαράσταση» του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: “Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”.


“21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό  της εποχής, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν στην  Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς,ο  Κλήρος και ο Λαός, όπου και  έγινε Θυροκόλληση Διατάγματος και Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς”.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη “εκδήλωση”, δεν αποτέλεσε πιστή αναπαράσταση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά μία συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με την προοπτική να γίνει ακόμη «πλουσιότερη» τα επόμενα χρόνια.
1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ (Α' ΜΕΡΟΣ)

 2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ  (Β' ΜΕΡΟΣ)
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ