"


50 ημέρες για τα «Ραγκουτσάρια»

https://ragoutsariakastorias.gr

Βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και υπενθυμίζουμε το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, τα αγαπημένα ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΜΑΣ!


Απομένουν λοιπόν μόλις 50 ημέρες για τα «ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2020», για ένα ταξίδι κεφιού, χορού, γλεντιού.

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών του δωδεκαημέρου, η πόλη της Καστοριάς παραδίνεται σ ένα μοναδικό τριήμερο γλέντι χαράς και ξεφαντώματος, που γεννιέται αυθόρμητα, μέσα στις αμέτρητες παρέες των μικρών και μεγάλων που παίρνουν μέρος.

Η ξεχωριστή ατμόσφαιρα της αυθόρμητης αυτής γιορτής, το νεανικό κέφι, το ποτό και η μουσική, δονεί ολόκληρη την πόλη, της δίνει ενέργεια και χαρά.

Ο αυτοσχεδιασμός στις μεταμφιέσεις, το μεράκι και η φαντασία αποτελούν ένα ατέλειωτο παιχνίδι και οι καρναβαλιστές μέσα από ρυθμικές κινήσεις χορού εκφράζουν το πάθος τους, την επιθυμία τους να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας να πετάξουν τις «μάσκες» και να χυθούν στη δίνη του Καρναβαλιού.

Πενήντα ημέρες λοιπόν για να απολαύσουμε αυτές τις ανεπανάληπτες ημέρες των «Καστοριανών Ραγκουτσαριών», όπου η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει και αυτή να δώσει την ανάλογη βαρύτητα και ενδιαφέρον, μιας και είναι το μοναδικό πολιτιστικό προϊόν που «πουλάει» η πόλη μας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Και πόσο μάλιστα στα φετινά «Ραγκουτσάρια», όπου το τριήμερο πέφτει Δευτέρα (Θεοφάνεια), Τρίτη και Τετάρτη…

Πηγή ragoutsariakastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ