"


Συνεργασία Δήμου Καστοριάς – Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς


Σε ένα μεγάλο βήμα προχωρά ο δήμος Καστοριάς, με στόχο την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, συνάντηση εργασίας μεταξύ του δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, όπου παρουσιάστηκαν το προτεινόμενο πλάνο αλλά και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του ακινήτου. Τον πρύτανη συνόδευαν οι Αντιπρυτάνεις, Γεώργιος Ιορδανίδης και Άννα Σπύρτου, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Γεώργιος  Λάππας.





Σε συνέχεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2019, επίσκεψη – αυτοψία του Αντιπρύτανη, Καθηγητή Γεώργιου Ιορδανίδη και του διοικητικού υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Δάρδα, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, όπου εκτιμήθηκε ότι το συγκεκριμένο σχολείο δύναται να φιλοξενήσει τμήματα και δομές του Πανεπιστημίου. Επόμενο στάδιο, η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και το συγκεκριμένο κτίριο να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.


Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σημείωσε ότι «ξεκινάμε τη διαδικασία αξιοποίησης και ανάδειξης ενός ιστορικού σημείου της Καστοριάς που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή της Ομόνοιας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μεθοδικά, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ