"

Πέρασε κατά πλειοψηφία η έγκριση για τη σήραγγα της Κλεισούρας από το Περιφερειακό Συμβούλιο - Θετικά ψήφισαν Τζιώτζης και Κώττας


Έντονες αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση και ενστάσεις για την αναγκαιότητα του έργου

Με πολλές εντάσεις, αναφορές στο παρελθόν, εκατέρωθεν καταλογισμό ευθυνών και προσπάθεια να παρουσιαστεί η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, εγκρίθηκε τελικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Υποβολή της πρότασης στον Άξονα 7 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας, το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας.

Η πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής εκφράστηκε διά του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, με την αντιπολίτευση ωστόσο, να εκφράζει ισχυρές αντιρρήσεις για το εάν το συγκεκριμένο έργο πρέπει να αποτελέσει έργο προτεραιότητας.

Μάλιστα περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Φλώρινα(της αντιπολίτευσης) επιχειρηματολόγησαν πολλές φορές για την έλλειψη κάθετου άξονα στην εκεί Περιφερειακή Ενότητα. Για το έργο επιχειρηματολόγησαν υποστηρικτικά σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καστοριάς, ενώ το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς κ. Μηταλίδης και ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών έργων κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ.Καραταγλίδης, τονίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνώστηκε επιστολή και του Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος ζήτησε ομόφωνη απόφαση του σώματος για το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, προσπάθησε να πείσει για ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως το έργο θα ενώσει 3 από τις 4 περιφερειακές ενότητες της περιοχής: «Πόσα έργα συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε προσθέτοντας πως το μόνο επιχείρημα θα μπορούσε να είναι το ότι 50000 Καστοριανοί, θα έρθουν πιο κοντά στους 600.00 Εορδαίους και τους 20.000 Αμυνταίους.

Παράλληλα απαντώντας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε πως «αν και δεν ας τιμά, χωράνε πολλά έργα σε αυτό».

Κλείνοντας ο Γιώργος Κασαπίδης, απευθυνόμενος στο σώμα και κυρίως στην αντιπολίτευση ζήτησε τη θετική στήριξη υπογραμμίζοντας: «Νομίζω πως δεν έχετε καμιά δικαιολογία για να μη το ψηφίσετε».

Στη ψηφοφορία η παράταξη Κασαπίδη συντεταγμένα ψήφισε «ΝΑΙ» ενώ την πρόταση ενέκρινε και ο κ. Σαββουλίδης.

Η παράταξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να έρθει συνολικά μια πρόταση, ψηφίζοντας λευκό με τον Περιφερειακό σύμβουλο Καστοριάς κ. Τζώτζη, ωστόσο να εγκρίνει την απόφαση.

Κατά ψήφισε ο Γιάννης Στρατάκης, ώστε να μην καταχωρηθεί ομόφωνη η απόφαση μιας και η λευκή ψήφος λογίζεται ως «παρών».

Λευκό ψήφισε και η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη, με τον περιφερειακό σύμβουλο Καστοριάς, Παναγιώτη Κώττα, πάντως να διαφοροποιείται και να εγκρίνει την εισήγηση, με επιφύλαξη.

 Επίσης λευκό ψήφισε και η παράταξη του Θόδωρου Χαστά. Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ