"


Συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. στο Annual General Meeting 2019 της I.F.F.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας  συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting 2019) της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας (International Fur Federation), η οποία πραγματοποιήθηκε  16-19   Οκτωβρίου του 2019 στην Κωνσταντινούπολη.



Στις εργασίες της συνέλευσης συμμετείχαν από την πλευρά της Ε.Ο.Γ. ο Πρόεδρος  Δημήτρης  Κοσμίδης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων  Γουνοφόρων Ζώων κ. Σάκης Λάγγας , ο Ταμίας  της Ομοσπονδίας  Χρήστος Κουφογιάννης, το μέλος της ΕΟΓ και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φαίδων Γκιάτας και  η Σύμβουλος Επικοινωνίας της Ε.Ο.Γ.  κ. Αθηνά Δίτσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το κλιμάκιο της Ε.Ο.Γ. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, την ενδυνάμωση, την προβολή και την προώθηση του προϊόντος της γούνας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν προς την δημοσιότητα αποσπάσματα του Συνεδρίου και των δράσεων που γίνονται από πλευράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας για την προώθηση και προβολή της Παγκόσμιας Γουνοποιίας.

 «Έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα κατά της φυσικής γούνας τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ  πως υπάρχουν άνθρωποι που “αγωνίζονται” για να φοράμε πλαστικά ενδύματα, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται προσπάθειες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, να καταργηθεί κάθε τι το πλαστικό.  Όσον αφορά τους οίκους μόδας που ισχυρίζονται πως για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν χρησιμοποιούν τη φυσική γούνα, θα αρκεστώ να πω πως το πλαστικό απλώς τους βγαίνει πιο φθηνό. Η φυσική γούνα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και με διάρκεια χρόνου», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ