"


Πρεμιέρα το Σάββατο το 42ο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας


Για δεύτερη φορά, μετά από 40 χρόνια, θα συμμετέχουν 12 ομάδες.



ΑΓΩΝΙΑ τέλος. Τέλος και τα ψέματα. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έχουμε σέντρα στο νέο, το 42ο στην ιστορία, πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Ένα πρωτάθλημα που μετά από 40 χρόνια θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, κάτι που έχει να συμβεί από το 1979, στο 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της ΕΠΣ Καστοριάς, αφού για πολλές περιόδους, το κορυφαίο πρωτάθλημα του νομού διεξαγόταν με 16 και αργότερα με 14 ομάδες.

Οι 12 φετινοί μονομάχοι μετά την... προθέρμανση που έκαναν στον θεσμό του Κυπέλλου, δίνοντας τα πρώτα επίσημα τρία παιχνίδια τους, είναι έτοιμοι να ριχτούν με όνειρα και φιλοδοξίες σε μία νέα “μάχη”, αυτή του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες θα παρουσιαστούν ανανεωμένες σε σχέση με πέρσι, μιας και άλλες ενισχύθηκαν, άλλες αποδυναμώθηκαν και άλλες παρέμειναν σταθερές.

Από το περσινό πρωτάθλημα θα απουσιάσει ο Κρόνος που είχε υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία, ενώ το παρών θα δώσει η Καλλιθέα, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά υποβιβάστηκε και επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα. Αντίθετα για πρώτη φορά δεν υπάρχει νεοφώτιστη ομάδα από την Β΄ κατηγορία, μιας και ο πρωταθλητής ή και οι επιλαχούσες ομάδες, αρνήθηκαν - για διάφορους λόγους - να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα των ΜΕΓΑΛΩΝ.

Στον θεσμό του Κυπέλλου που διεξήχθη σε 4 ομίλους των τριών αγωνιστικών, φάνηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό η δυναμικότητα των ομάδων της Α’ κατηγορίας, ενώ 4 από τις 12 ομάδες, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού, δίνοντας, πλέον, το βάρος τους στο πρωτάθλημα.

                                                        Οι ισχυροί, οι μεσαίοι και οι αδύναμοι…
Καλλιθέα, Παναργειακός, Πολυκάρπη και Βογατσικό, σύμφωνα με τις μεταγραφικές κινήσεις και τα πρώτα δείγματά τους στα ματς του κυπέλλου, δείχνουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Νταηλάκη, Αμπελόκηποι, Κορησός, Πεντάβρυσος, Γραμμοχώρια, αναμένεται να έχουν μία σταθερή πορεία στη μέση της βαθμολογίας, ενώ Βίτσι, ΑΟ Κάστωρ και Μαυροχώρι, έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά και αποτελούν τις πιο νεανικές ομάδες της κατηγορίας, με συνέπεια λόγω απειρίας να κινδυνεύσουν με υποβιβασμό.

 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΙΤΣΙ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ - ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΝΤΑΗΛΑΚΗ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  - ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ
ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ - ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ
ΚΑΣΤΩΡ   - ΚΟΡΗΣΟΣ









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ