"

Επίσκεψη Κλιμακίου Βουλευτών ΝΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και στον Δήμο ΝεστορίουΤον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφθηκε  κλιμάκιο Βουλευτών της Ν.Δ αποτελούμενο από τον  Βουλευτή  Αθηνών Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη, τον Βουλευτή  Ν.

Ηλείας  Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Βουλευτή Ν. Καστοριάς  Ζήση Τζηκαλάγια, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας που πραγματοποιούν στη Δυτική Μακεδονία.  Το κλιμάκιο συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και  στελέχη της ΝΟΔΕ Καστοριάς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς αφού καλωσόρισε τα στελέχη της Κυβέρνησης, έθεσε καίρια ζητήματα που αφορούν την περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη  έμφαση   στην Κατασκευή του Δικτύου Διανομής του Φυσικού Αερίου, στην ολοκλήρωση του  Φράγματος – Αρδευτικού Νεστορίου, στην κατασκευή  του Φράγματος-Αρδευτικού Διποταμίας, στην κατασκευή της Σήραγγας της Κλεισούρας, στην Ολοκλήρωση Υποδομών του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» και στη στήριξη του κλάδου της Γούνας, έργα, τα οποία  αναμένεται να αναβαθμίσουν την περιοχή και να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης, μειώνοντας ταυτόχρονα τα υψηλά ποσοστά  ανεργίας του τόπου μας.
Κατά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Σαββόπουλος πρόσφερε στους Βουλευτές αγαλματίδια του Προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού, τονίζοντας τη σημασία τους για την περιοχή μας.

Επίσκεψη στον Δήμο Νεστορίου

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος υποδέχτηκε στο Νεστόριο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλη Σπανάκη, τον Βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, τον Πρόεδρο ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Στέργιο Αδάμ και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος Νεστορίου παρέθεσε αναλυτικά τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. 


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ορεινών Δήμων της χώρας, στην αύξηση των πόρων προς τους Ο.Τ.Α., στη χρηματοδότηση μελετών και στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, στο Φράγμα Νεστορίου και στο Φράγμα Διποταμίας, στα έργα οδοποιίας και υποδομών σε ολόκληρο τον Δήμο Νεστορίο, στη μεταφοράς της αρμοδιότητας διαχείρισης των βοσκότοπων από τις Περιφέρειες στους Δήμους, στη μείωση της υψηλής φορολογίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους ορεινούς Δήμους, στα ζητήματα ασφάλειας, στην ανάγκη στήριξης των κατοίκων της παραμεθορίου (π.χ. αυξημένο επίδομα θέρμανσης) και σε άλλα θέματα της περιοχής, για τα οποία ζήτησε τη στήριξη των Βουλευτών προκειμένου να προωθηθούν και να επιλυθούν στα αρμόδια Υπουργεία.  
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ