"


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 "Ευρώπη,μια κοινή κληρονομιά"


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς ορμώμενη από το κεντρικό θέμα του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που φέρει τον τίτλο: «Τέχνες και Ψυχαγωγία- Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο»,


επέλεξε να οργανώσει δράση για την εκπαιδευτική κοινότητα με τίτλο: «Τα μυστικά της βυζαντινής τέχνης», όπου οι μαθητές θα κλιθούν να ανακαλύψουν τον μυστικό κώδικα επικοινωνίας της αγιογραφίας, όπως αυτός αποτυπώνεται στα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς και να διασκεδάσουν μέσα από το βιωματικό εργαστήριο κατασκευής μιας βυζαντινής εικόνας.

Ακόμη, θα γίνει παρουσίαση των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά τις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά σε μία πολύ επίκαιρη ομιλία με τίτλο: «Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης» από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 28 και 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ