"

Γνωρίζεις τι δεν πρέπει να ρουφήξεις ποτέ με την ηλεκτρική σου σκούπα;


Η ηλεκτρική σκούπα μας λύνει τα χέρια στον καθαρισμό του σπιτιού από τη σκόνη: στο διάβα της, όμως, μπορεί να ρουφήξει πράγματα που της κάνουν κακό και βλάπτουν το σύστημά της.


Τα αντικείμενα που ακολουθούν, αν συλλεχθούν από εκείνη μπορεί να μειώσουν την απόδοσή της ή ακόμα και να την καταστρέψουν.

1) Μεγάλα κομμάτια γυαλιού: Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε, όταν σπάσει ένα πιάτο ή ένα ποτήρι στην κουζίνα σας, είναι να βάλετε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Τα κομμάτια σπασμένου γυαλιού μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό της.

2) Καλλυντικά: (σε σκόνη, όπως ρουζ, σκιά, πούδρα -αλλά και κομμάτια από κραγιόν). Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Αν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα, πιθανότατα να δείτε κάποια στιγμή χρώματα στο πάτωμα γιατί τα προϊόντα θα λιώσουν μέσα σε αυτή.

3) Όχι στα υγρά: (με τις σκούπες που δεν έχουν δυνατότητα συλλογής υγρών): Στις απλές οικιακές σκούπες, η συλλογή υγρών μπορεί να αναπτύξει μούχλα μέσα στη συσκευή ή ακόμα και βλάβη.

4) Βίδες, καρφιά: Αν τα εντοπίσετε την ώρα που σκουπίζετε, μαζέψτε τα με το χέρι ή με σκούπα και φαράσι. Σίγουρα όχι με την σκούπα, καθώς μπορεί να τρυπήσουν την σακούλα της ή προκαλέσουν ζημιά στο μοτέρ της.

5) Χώμα: Η απορρόφηση χώματος από την σκούπα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μοτέρ της. Προτιμήστε σκούπα και φαράσι.

6) (Πολλές τρίχες): Οι πολλές τρίχες (πχ μετά από κούρεμα) μπορεί να φράξουν την σκούπα.

Πηγή: bovary.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ