"


Απίστευτο - Το Ποτάμι: δίνει την επιχορήγηση του, 500.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση του Brain drain


Tην απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντηση φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Χυτήριο της Ιερά Οδού


Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστρέφει το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Tην απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντηση φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Χυτήριο της Ιερά Οδού.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εδώ και μέρες ήταν σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο για να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα 500.000 από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του Πανεπιστημίου. Η χορηγία προβλέπει ότι όλο το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ.

Η επιλογή του ΕΚΠΑ έγινε όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας αλλά και γιατί δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις για την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Αιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με αποτέλεσμα κάποιοι από τους διδάκτορες να καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Η απόφαση για την χορηγία έχει την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ