"

4 τρόποι για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σας


Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν είναι μόνο πιθανό σημάδι έλλειψης ύπνου, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν από το κλάμα, τις αλλεργίες, τις ορμονικές αλλαγές και την ηλικία.


Αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο συνήθως αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα, μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε κάποια από τις λύσεις που ακολουθούν, ώστε να  κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νεανικό και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο.

    1. Το τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναζωογονήσετε το δέρμα. Απλά χρησιμοποιήστε δύο φακελάκια, όπως συνήθως, αφήνοντάς τα σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το επιπλέον νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά (ή μέχρι να κρυώσουν). Ακουμπήστε τα φακελάκια τσαγιού στα μάτια και χαλαρώστε για τα επόμενα 20 με 30 λεπτά. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα μειώσουν το πρήξιμο και θα κάνουν λιγότερο ορατούς τους κύκλους.

  2. Καφεΐνη: Η καφεΐνη σε οποιοδήποτε είδος τσαγιού όπως το πράσινο, το μαύρο ή το λευκό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από την περιοχή. Σε μία μελέτη με 34 εθελοντές στην Ταϊλάνδη, οκτώ άτομα παρουσίασαν μειωμένο πρήξιμο στα μάτια, αφού χρησιμοποίησαν μία τζελ με καφεΐνη.

  3. Κρύες κομπρέσες: Τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού λειτουργούν επίσης ως κρύες κομπρέσες για τα μάτια, που συνιστούν οι οφθαλμίατροι για τη μείωση του πρηξίματος και της ερυθρότητας. Όπως η επίδραση της καφεΐνης με τη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τα σακουλάκια τσαγιού αποτελούν ιδανικές κομπρέσες για τα μάτια, λόγω του μεγέθους τους και της ευκολίας στη χρήση τους.

  4. Αντιοξειδωτικά: Τα περισσότερα τσάγια βοτάνων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η χρήση προϊόντων με αντιοξειδωτικά στο δέρμα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη ή τη μείωση της φλεγμονής, ωστόσο η έρευνα στον τομέα αυτό είναι περιορισμένη.

Πηγή: onmed.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ