Το πιο εύκολο και γρήγορο ψωμί που μπορείτε να φτιάξετε με 4 υλικά (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟΣ)


Αν θέλετε σε μία ώρα να έχετε στο τραπέζι σας ένα φρέσκο, νόστιμο και καλοψημένο καρβέλι, φτιαγμένο από τα χεράκια σας χωρίς κόπο, κόστος ή κάποια τεχνική, τότε


θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή.

Δεν χρειάζεται ξεκούραση, ούτε φούσκωμα, με 4 μόλις απλά υλικά!

 Πολλοί τη χαρακτηρίζουν τεμπέλικη, εγώ θα την έλεγα έξυπνη… Μία ζύμη με τέσσερα μόλις υλικά, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα, ούτε ξεκούραση, ούτε φούσκωμα.

Την φτιάχνετε και την ψήνετε αμέσως, ιδανική για μία μέρα που δεν έχετε ψωμί, που ίσως βαριέστε να πάτε στο φούρνο, που περιμένετε επισκέψεις, που θέλετε ζεστό καρβελάκι για να απολαύσετε τα μεζεδάκια σας. Και το σημαντικότερο; Δεν αναστατώνετε την κουζίνα σας…

ΥΛΙΚΑ

4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1-1,5 κ.γλ. αλάτι
1 ⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
Λίγο νερό (όσο πάρει)

EXTRA TIPS: Αν χρησιμοποιήσετε γιαούρτι, όπως εμείς θα χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι. Μπορείτε εναλλακτικά μέσα στην ζύμη σας να προσθέσετε και φέτα. Το έχουμε κάνει και το καρβελάκι μας, τύπου τυρόψωμο, και με λίγη ριγανίτσα, ήταν φανταστικό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα σε ένα μπολ και παράλληλα, διαλύετε το αλάτι στο γάλα σας, ή στο γιαούρτι.

2. Κάνετε μία λακουβίτσα και προσθέτετε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, ή με τα χέρια σας. Βάζετε νερό, ή αν θέλετε γάλα, όσο χρειαστεί.

3. Μην τρομάξετε όταν δείτε τη ζύμη σας. Δεν θα είναι λεία και θα κολλάει ελαφρά. Σ’ αυτή τη φάση, αλευρώνετε τον πάγκο σας και ζυμώνετε το ζυμαράκι σας για ένα μόλις λεπτό.

4. Το κάνετε σαν μία μπάλα, το αλευρώνετε και το τοποθετείτε σε αλευρωμένο ταψί, ή ταψί με λαδόκολλα.

5. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις), για 45 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Όταν ξεροψηθεί καλά και ροδίσει είναι έτοιμο.

Προσοχή: Όταν χτυπάτε από κάτω το ψωμάκι σας, αν ο ήχος είναι βαρύς και όχι κούφιος, θέλει και άλλο ψήσιμο.

6. Όταν το ψωμάκι σας είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα, για να διατηρηθεί τραγανή η κόρα του.















Πηγή: life-events.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ