Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη 28/8 προτείνει:


Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι

Συστατικά

    500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια πάχους περίπου 1 εκ.
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
    1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
    1 φλιτζ. baby σπανάκι
    2 κ.σ. βούτυρο
    1/4 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση.

   Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ριζότο και να πιει τον ζωμό. Κατόπιν προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα και το σπανάκι.

    Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
 Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: mamapeinao.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ